FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordanski kralj naredio povratak otpravnika poslova u Bagdad

ALŽIR-JORDAN-IRAKJordanski kralj naredio povratak otpravnika poslova u BagdadALŽIR, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kralj Abdulah II naredio je hitanpovratak jordanskog otpravnika poslova u Bagdad, kako bi se rasplelakriza zbog njegova opoziva dan ranije u Aman, izjavio je u ponedjeljaknavečer jordanski premijer Faysal al-Fayez.
ALŽIR, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Kralj Abdulah II naredio je hitan povratak jordanskog otpravnika poslova u Bagdad, kako bi se rasplela kriza zbog njegova opoziva dan ranije u Aman, izjavio je u ponedjeljak navečer jordanski premijer Faysal al-Fayez.

"Kralj Abdulah II je naredio hitan povratak otpravnika poslova u Bagdad...ta je mjera gesta dobra volje od strane Jordana kako bi se rasplela nastala kriza", dodao je premijer koji bi na arapskom summitu u utorak u Alžiru trebao predstavljati kralja.

Aman je u nedjelju opozvao svog otpravnika poslova u Bagdadu Dimaia Haddada uz obrazloženje da se, zbog izraženog šijitskog neraspoloženja prema Jordanu, brine za sigurnost veleposlanstva i osoblja.

Ubrzo nakon što je Jordan opozvao Haddadu, Irak je nagovijestio da će opozvati svog veleposlanika u Amanu u znak prosvjeda protiv, kako je rečeno, popustljivosti Jordana prema napadima na iračkom tlu za koje se okrivljuju jordanski državljani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙