FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordanski kralj Abdullah otputovao u Rijad

AMMAN , 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jordanski kralj Abdullahotputovao je u nedjelju u Rijad gdje će sa saudijskim čelnicima razgovarati o razvoju događaja u regiji, među ostalim i o sve većempritisku na Siriju zbog povlačenja vojnih snaga te zemlje iz Libanona,izvijestili su dužnosnici.
AMMAN , 6. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Jordanski kralj Abdullah otputovao je u nedjelju u Rijad gdje će sa saudijskim čelnicima razgovarati o razvoju događaja u regiji, među ostalim i o sve većem pritisku na Siriju zbog povlačenja vojnih snaga te zemlje iz Libanona, izvijestili su dužnosnici.

Jordan i Saudijska Arabija podupiru povlačenje sirijskih snaga iz Libanona u skladu s rezolucijom UN-ova Vijeća sigurnosti broj 1559.

Kralj Abdullah razgovarat će s kraljem Fahdom i princom Abdullahom o naporima da se nastave mirovni pregovori između Izraela i Palestinaca te o stanju u Iraku, izvijestili su dužnosnici dodajući kako će Abdullah nastojati uvjeriti Saudijsku Arabiju da produlji na još godinu dana dogovor o slanju 50.000 barela nafte dnevno Jordanu. Ugovor bi trebao isteći krajem travnja.

Od pokretanja američkog rata na Irak u ožujku 2003. Jordan ovisi o isporukama nafte Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙