FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret šefova njemačke, poljske i ukrajinske diplomacije

KIJEV, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemački i poljski ministarvanjskih poslova Joshka Fischer i Adam Rotfeld sastali su su uponedjeljak s ukrajinskim kolegom Borisom Tarasjukom kako bi dalipodršku novoj proeuropskoj vladi i pokrenuli planove o suradnji.
KIJEV, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemački i poljski ministar vanjskih poslova Joshka Fischer i Adam Rotfeld sastali su su u ponedjeljak s ukrajinskim kolegom Borisom Tarasjukom kako bi dali podršku novoj proeuropskoj vladi i pokrenuli planove o suradnji.

Šef poljske diplomacije izjavio je kako vjeruje da će se Ukrajina jednog dana pridružiti Europskoj uniji, ali je odbio navesti datum ulaska.

"Nije nam namjera odrediti datum prijama Ukrajine u EU", nego plan djelovanja Ukrajine i EU, usvojen u veljači, prikazati "Ukrajincima kao put približavanja EU", izjavio je Adam Rotfeld novinarima.

Poljski ministar naglasio je kako očekuje da će s ukrajinskim čelnicima raspravljati o ublažavanju režima oko viza između Ukrajine i Poljske, koji imaju zajedničku granicu u dužini 540 kilometara, ali pod uvjetom pooštravanja graničnog nadzora.

Dvojica ministara razgovarala su s ukrajinskim kolegom i o mogućnosti osnivanja poljsko-ukrajinskog sveučilišta u Lublinu, u Poljskoj, blizu ukrajinske granice, istaknuo je Rotfeld na zajedničkoj konferenciji za tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙