FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u Ukrajini o zajedničkom gospodarskom prostoru

KIJEV, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putinocijenio je u subotu "lažnom" tvrdnju prema kojoj bi ulazak Ukrajine uzajednički gospodarski prostor, koji zagovara Moskva, udaljio Kijev odEuropske unije, prenosi agencija Interfax-Ukrajina.
KIJEV, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je u subotu "lažnom" tvrdnju prema kojoj bi ulazak Ukrajine u zajednički gospodarski prostor, koji zagovara Moskva, udaljio Kijev od Europske unije, prenosi agencija Interfax-Ukrajina.

"Ideja da ulazak u zajednički gospodarski prostor vodi u jednom smjeru, a rad na pristupanju Europskoj uniji u drugom, u potpunosti je lažna", rekao je ruski predsjednik tijekom razgovora s ukrajinskom premijerkom Julijom Timošenko.

Timošenko je naglasila da se Ukrajina zauzima da "zajednički gospodarski prostor bude doista i realiziran", ne izjasnivši se, međutim, hoće li Ukrajina u ući u tu strukturu.

"Najvažnije je otvoriti što je prije moguće naše mogućnosti za slobodno tržište. Spremni smo to činiti brže, kako savjetuju i preliminarni sporazumi", dodala je.

Moskva očekuje definitivan odgovor Ukrajine glede osnivanja gospodarske unije koja bi trebala obuhvaćati četiri zemlje - Rusiju, Ukrajinu, Bjelorusiju i Kazahstan. Nove vlasti u Kijevu sklonije su, međutim, svoje sudjelovanje u tom projektu ograničiti na zonu slobodne trgovine i smatraju da te dvije formule nisu sukladne.

Putinov posjet Kijevu prvi je od "narančaste revolucije" i dolaska na vlast prozapadnog predsjednika Viktora Juščenka.

Putin se u Kijevu susreo s Juščenkom, Timošenko i predsjednikom parlamenta Volodimirom Litvinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙