FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso obećao potporu Europe reformama u Ukrajini

BRUXELLES, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisijeJose Manuel Barroso obećao je u srijedu, nakon razgovora s ukrajinskimpredsjednikom Viktorom Juščenkom, pomoć Europe pri provedbi reformikoje je najavila nova vlast u Ukrajini.
BRUXELLES, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso obećao je u srijedu, nakon razgovora s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom, pomoć Europe pri provedbi reformi koje je najavila nova vlast u Ukrajini.

Barroso je na konferenciji za novinare poslije sastanka izrazio želju da ove godine posjeti Kijev i obećao da će tom prilikom donijeti "vrlo jasnu poruku potpore EU-a odvažnim političkim i gospodarskim reformama" predsjednika Juščenka i njegove vlade.

Predsjednik Komisije izrazio je i zadovoljstvo potpisom koji su na "akcijski plan" u ponedjeljak stavili Ukrajina i EU, koji podrazumijeva opsežan program suradnje u cilju približavanja Europi te bivše sovjetske republike.

Juščenko je novinarima izrazio "krajnje zadovoljstvo" susretom s Barrosom, iako u akcijski plan nije uspio ugurati stavku koja je za 2007. predviđala početak pregovora Ukrajine o ulasku u članstvo u EU.

Plan "omogućuje početak pregovora u bilo kojem trenutku, i u tome je njegova važnost", ustvrdio je ukrajinski predsjednik.

Juščenko, koji je zajedno sa svojim suradnicima jasno obznanio namjeru da Ukrajinu uvede u EU, u Bruxelles je stigao kako bi sudjelovao na sastanku Povjerenstva NATO-Ukrajina, a u srijedu će se s govornice Europskog parlamenta obratiti europskim zastupnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙