FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poništena odluka o ukidanju pritvora Milanu Buliću

BEOGRAD,21. ožujka 2005.(Hina) - Vrhovni sud Srbije poništio je odlukukojom je vijeće Specijalnog suda za ratne zločine ukinulo pritvorMilanu Buliću, optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine.
BEOGRAD,21. ožujka 2005.(Hina) - Vrhovni sud Srbije poništio je odluku kojom je vijeće Specijalnog suda za ratne zločine ukinulo pritvor Milanu Buliću, optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine.

Vrhovni sud usvojio je žalbu Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine te, kako se navodi u priopćenju Tužiteljstva u ponedjeljak, predmet vratio na odlučivanje vijeću Specijalnog suda za ratne zločine, koje mu je pritvor ukinulo 15. ožujka ove godine zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

U obrazloženju rješenja Vrhovnog suda Srbije kaže se da prvostupanjsko vijeće mora navesti konkretan razlog svoje odluke o ukidanju pritvora i da nije dovoljna tek konstatacija da se optuženoga ne može adekvatno liječiti u zatvorskoj bolnici Okružnog suda.

Postupak protiv Bulića, uhićenog u svibnju prošle godine, izdvojen je od postupka protiv ostalih 17 optuženika 28. veljače ove godine, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. Zbog rijetkog oblika progresivnog oboljenja motornog neurona, zaključak je liječnika vještaka, optuženi Bulić može sudjelovati u postupku, ali niti pod terapijom ne može izdržati dugotrajne glavne rasprave.

Optužnica Specijalnog tužiteljstva za ratne zločine tereti Bulića da je u studenom 1992. godine prisilio ratne zarobljenike da prođu kroz špalir koji su ispred hangara formirali on i ostali optuženi pripadnici Teritorijalne obrane. Zarobljenici su bili fizički zlostavljani, udarani metalnim šipkama, drvenim palicama i kundacima, rukama i nogama po tijelu, čime su im nanesene teške tjelesne ozljede, precizira se u optužnici.

Optuženi Bulić je, prije nego što je postupak protiv njega izdvojen od ostalih 16 optuženih, u svojoj obrani tvrdio da nije kriv za zločin koji mu se stavlja na teret.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙