FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 15. ožujka

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje usvijetu za utorak, 15. ožujka.#L#
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za utorak, 15. ožujka.#L#

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić boravit će u Izraelu od 15. do 17. ožujka na poziv uprave Memorijalnog centra Yad Vashem gdje će nazočiti otvaranju novog muzeja u Memorijalnom centru. Drugog dana posjeta, Mesić će održati govor na svečanoj sjednici u Yad Vashemu, a očekuje se da će se tijekom svog posjeta sastati s izraelskim predsjednikom Mosheom Katsavom, premijerom Arielom Sharonom,

zamjenikom premijera Shimonom Peresom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abassom.

BEOGRAD - Pred vijećem Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu počinje postupak protiv Milana Bulića, mesara iz Novog Sada, rođenog u Vukovaru, protiv kojeg je postupak izdvojen od postupka protiv ostalih 16 optuženih za zločin na Ovčari 1991. godine. Postupak protiv Bulića je izdvojen zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja. Bulića se tereti za teško zlostavljanje ratnih zarobljenika pri čemu su im nanesene teške tjelesne ozljede.

BEOGRAD - Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu (ICTY) Theodore Meron dolazi u radni posjet Beogradu gdje će s premijerom Vojislavom Koštunicom razgovarati o "aktualnim pitanjima suradnje Beograda s Haškim sudom". Glasnogovornik suda najavio je da će se Meron sastati i s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem te s ministrom pravosuđa Zoranom Stojkovićem.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

PRIŠTINA - Posjet visokog predstavnika EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javiera Solane koji će s kosovskim dužnosnicima razgovarati o usvajanju demokratskih standarda.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush prima jordanskog kralja Abdulaha s kojim će razgovarati o bilateralnim pitanjima, borbi protiv terorizma, mirovnom procesu na Bliskom istoku i stanju u Iraku i Libanonu.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Sanja Biluš

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Duška Gerić Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

(Hina) xvk ydv

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙