FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Legendarni rimski spomenik proriče životni vijek papa

RIM, 26. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Klesani kamen u jednoj odnajvećih rimskih crkava navodno može milijunima katolika diljemsvijeta odgovoriti na pitanje hoće li papa Ivan Pavao II. prebroditinajnoviju zdravstvenu krizu.
RIM, 26. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Klesani kamen u jednoj od najvećih rimskih crkava navodno može milijunima katolika diljem svijeta odgovoriti na pitanje hoće li papa Ivan Pavao II. prebroditi najnoviju zdravstvenu krizu.

Spomenik u mramoru podignut papi Silvestru II. u rimskoj Bazilici svetog Ivana Lateranskog navodno počinje suziti u vrijeme neumitne smrti Petrova nasljednika.

U petak je tamošnji kapelan, otac Edoardo, dodirnuo mramor i potvrdio da je kamen suh, što su prema predaji dobre vijesti za Svetoga Oca koji je u četvrtak prebačen u bolnicu zbog problema s disanjem te mu je obavljena traheotomija.

Dopisnik Reutersa piše da su mu talijanske redovnice u crkvi potvrdile kako postoji mnogo dokumenata o proročkoj snazi kamena. "Kamen postaje vlažan kada se približava papina smrt", rekla je jedna od njih, a druga pojasnila da to znači da "kamen plače".

"Kamen je hladan" ali je "suh", rekao je otac Edoardo te uz osmijeh zaključio "Znači, Papa će živjeti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙