FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice u zapovjednom bunkeru u Južnoj Koreji

SEUL, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice doputovala je u subotu navečer u Južnu Koreju izodmah posjetila zapovjedni bunker južno od Seula iz kojeg bi vojnizapovjednici vodili bilo kakav rat protiv Sjeverne Koreje.
SEUL, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice doputovala je u subotu navečer u Južnu Koreju iz odmah posjetila zapovjedni bunker južno od Seula iz kojeg bi vojni zapovjednici vodili bilo kakav rat protiv Sjeverne Koreje.

"Željela sam doći ovdje kako bih vam zahvalila za sve što činite na prvim linijama slobode", rekla je Rice pred stotinjak vojnika u ratnoj sobi u bunkeru smještenom duboko ispod planine južno od Seula.

Njezin posjet Južnoj Koreji poklapa se s početkom redovne godišnje vojne vježbe u kojoj 20.000 američkih i južnokorejskih vojnika vježba moguću invaziju na Sjever.

Američka državna tajnica u Seul je doputovala iz Tokija u kojem je ponovila da Sjedinjene Države nemaju namjeru napasti Sjeveru Koreju, ali i jasno dala do znanja da je Washington izgubio strpljenje s upornim odbijanjem Pjongjanga da se vrati pregovorima o nuklearnom rezoružanju.

U nedjelju jutro Rice će razgovarati s južnokorejskim predsjednikom Roh Moo-Hyunom i ministrom vanjskih poslova Ban Ki-Moonom, a nakon toga otputovati u Kinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙