FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD i Kina slažu se oko pregovora s Pjongjangom

SEUL, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - SAD i Kina "aposlutno se slažu" opotrebi da dovedu Sjevernu Koreju za pregovarački stol o njezinunuklearnom programu, izjavio je u petak američki izaslanik po povratkuiz Pekinga.
SEUL, 18. veljače 2005. (Hina/AFP) - SAD i Kina "aposlutno se slažu" o potrebi da dovedu Sjevernu Koreju za pregovarački stol o njezinu nuklearnom programu, izjavio je u petak američki izaslanik po povratku iz Pekinga.

Christopher Hill, američki veleposlanik u Seulu i broj jedan američkog izaslanstva u nuklearnim pregovorima, također je pozvao na "usklađen" pristup američkih saveznika.

"Imali smo dobru raspravu i apsolutno smo se složili oko potrebe da se Sjeverna Koreja uključi u proces", izjavio je Hill nakon posjeta Kini.

"Kineske vlasti jasno su pokazale da vrše pritisak da se Sjeverna Koreja vrati te da apsolutno dijele taj cilj s nama", dodao je on.

Hill i južnokorejski zamjenik ministra vanjskih poslova Song Min-Soon sastali su se u četvrtak odvojeno sa šefom kineske diplomacije Liom Zhaoxingom, i njihovim kolegom u pregovorima Wuom Daweijem.

Li je ponovio stajalište Kine o "podržavanju nenuklearnog korejskog poluotoka i, istodobno, pomaganju rješavanja razumne zabrinutosti Sjeverne Koreje zbog sigurnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙