FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja najavila moguću izradu novog atomskog oružja

SEUL, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u utorak jenajavila moguće povećanje nuklearnog arsenala u cilju održavanjaravnoteže moći u istočnoj Aziji i odvraćanja američkog napada nasebe.
SEUL, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Sjeverna Koreja u utorak je najavila moguće povećanje nuklearnog arsenala u cilju održavanja ravnoteže moći u istočnoj Aziji i odvraćanja američkog napada na sebe.

Priopćenje iz Pjongjanga objavljeno je u trenutku kad američka državna tajnica Condoleezza Rice stiže u Aziju kako bi potakla nastavak prekinutih šestostranih pregovora koji bi trebali ograničiti sjevernokorejske nukleane ambicije. Američki dužnosnici stalno ponavljaju kako SAD nemaju namjeru napasti Sjevernu Koreju, a to je potvrdila i Rice novinarima koji je prate na putu u Aziju.

"Demokratska Narodna Republika Koreja poduzet će nužne protumjere, uključujući i jačanje svojeg nuklearnog arsenala, kako bi se nosila s iznimno neprijateljskim nastojanjima SAD da sruše njezin državni sustav", objavila je državna agencija KCNA, navodeći riječi glasnogovornika sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova.

"Stvarnost potvrđuje činjenicu da je nuklearno oružje DNRK uvjerljiv čimbenik za održanje ravnoteže snaga u regiji, izbjegavanje novog rata i osiguranje mira", rekao je glasnogovornik.

Sjeverna Koreja prošlog je mjeseca prvi put službeno objavila posjedovanje nuklearnog oružja, objašnjavajući kako joj je ono potrebno da bi se oduprla neprijateljskoj politici Washingtona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙