FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjeverna Koreja pozvana da se vrati pregovorima

SEUL, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici Sjedinjenih Država,Japana i Južne Koreje, okupljeni u subotu u Seulu, uputili su novipoziv Sjevernoj Koreji da se vrati za pregovarački stol o nuklearnimprogramima.
SEUL, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Predstavnici Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje, okupljeni u subotu u Seulu, uputili su novi poziv Sjevernoj Koreji da se vrati za pregovarački stol o nuklearnim programima.

"Pozivamo Sjevernu Koreju da se žurno vrati za šestostrani pregovarački stol", izjavio je zamjenik južnokorejskog ministra vanjskih poslova Song Min-Soon po završetku sastanka s američkim i japanskim kolegama.

"Značaj današnjeg sastanka leži u činjenici da su tri zemlje izjavile da je dijalog došao do točke kad Sjeverna Koreja može iznijeti svoja vlastita razmatranja", dodao je on na konferenciji za tisak. "Čim pregovori šestorice ponovno počnu bit ćemo spremni voditi iskrene razgovore o pitanjima koja posebno zanimaju Sjevernu Koreju", zaključio je Song.

Dvije Koreje, SAD, Kina, Rusija i Japan dosad su održali tri kruga pregovora posvećenih sjevernokorejskom nuklearnom programu, ali je Pjongjang uoči četvrtog kruga objavio da posjeduje atomsku bombu i da se iz povlači iz razgovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙