FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tokio: Prijetnja pokusima kontraproduktivna za pregovore

TOKIO, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izjave Sjeverne Koreje da se neosjeća vezanom moratorijem na pokuse raketa dugog dometa iz rujna1999. su kontraproduktivne, rekao je u četvrtak jedan japanskidužnosnik.
TOKIO, 3. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Izjave Sjeverne Koreje da se ne osjeća vezanom moratorijem na pokuse raketa dugog dometa iz rujna 1999. su kontraproduktivne, rekao je u četvrtak jedan japanski dužnosnik.

"Sjeverna Koreja pokušava podignuti napetosti prije šestostranih pregovora", rekao je jedan dužnosnik odjela Sjeveroistočne Azije ministarstva vanjskih poslova.

"To je kontraproduktivno", dodao je. "Japan, Južna Koreja i Sjedinjene Države i dalje rade na nastavku bezuvjetnih pregovora među šest strana", rekao je. U tim pregovorima bi trebale još sudjelovati Rusija, Kina i Sjeverna Koreja.

Sjeverna Koreja je šokirala svijet lansiranjem rakete koja je nadletjela Japan u ljeti 1998. i zatim pala u Pacifik. Pjongjang je tvrdio da se radilo o lansiranju satelita. Godinu dana kasnije Sjeverna Koreja je prihvatila moratorij na pokuse raketa dugog dometa.

Japan je naveo u četvrtak da očekuje da Sjeverna Koreja uskoro vrati razgovorima čija je svrha rješenje sjevernokorejske nuklearne krize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙