FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 18. ožujka

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 18. ožujka.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 18. ožujka.

ZAGREB - Nastavak 13. sjednice Hrvatskog sabora, (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

VUKOVAR - Sjednica hrvatske Vlade o pitanjima značajnima za Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju. Na sjednici će biti imenovano vijeće projekta "Istraživanje, obnova i revitalizacije kulturne baštine Ilok - Vukovar - Vučedol". Vlada će utvrditi izmjene zakona o poljoprivrednom zemljištu i o morskom ribarstvu, te očitovati se o prijedlogu da se osiguraju sredstva za početak rada i opremanje ureda državne uprave u gradu, (14,15 sati, zgrada Županije Vukovarsko-srijemske, Županijska cesta 9).

ŽUPANJA - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader posjetit će tvornicu "Đuro Đaković Poljoprivredni strojevi i uređaji" prilikom čega će biti potpisan ugovor o prodaji te tvornice između "Đure Đakovića - holdinga d.d." i tvrtke "Same Deutz Fahr Group S.p. A", (11,15 sati, Industrijska 5).

VUKOVAR - Premijer Ivo Sanader položit će vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru (12,15 sati) i Ovčaru (12,35 sati), nakon čega će održati sastanak sa županom, gradonačelnikom, saborskim zastupnicima i gospodarstvenicima, (13 sati, Gradsko poglavarstvo, Dr. Franje Tuđmana 4).

ZAGREB - Sjednica Istražnog povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u vezi državnih jamstava kreditorima Brodogradilišta "Viktor Lenac" na kojoj će se nastaviti davanje iskaza svjedoka, (10 sati, Trg sv. Marka 6, dvorana "Ivan Mažuranić").

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba HSLS-a, DC-a i LS-a na kojoj će Đurđa Adlešić govoriti o negativnostima konačnog prijedloga zakona o genetski modificiranim organizmima, (11 sati, Trg sv. Marka 6, dvorana "Ivan Kukuljević").

DVOR - Svečanost otvaranja cjelokupnog zemljišnoknjiškog odjela Općinskog suda u Dvoru na kojemu će biti nazočni predstavnici Ministarstva pravosuđa, Županijskog suda u Sisku, lokalne samouprave i drugi. Zemljišne knjige su s pripadajućom dokumentacijom za 49 katastarskih općina na području Općinskog suda u Dvoru vraćene u studenom 2004., nakon što su 1995. bile otuđene, (11 sati, Općinski sud).

ZAGREB - Konferencija za novinare Transparency Internationala Hrvatska (TIH) na kojoj će predstaviti Globalno izviješće o korupciji 2005. te novi projekt TIH-a - Antikorupcijsko savjetovalište, (11 sati, Mrazovićeva 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare DC-a na kojoj će potpredsjednik stranke Joško Morić govoriti na temu "Bandićeva privatizacija - poduzeća kumovima i drugovima" te "'Slušajmo građane' - umjesto odgovornosti predizborni trik", (11 sati, Ilica 48).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog hrvatskog sindikata o potrošačkoj košarici za veljaču, (10,30 sati, Vodovodna 11).

ZAGREB - Savez Udruga gradova i Udruga općina RH, Središnji državni ured za upravu i Vijeće Europe organiziraju dodjelu priznanja za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi, (11 sati, Svetog Ćirila i Metoda 5).

RIJEKA - Pijanist Ivo Pogorelić održat će koncert u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca. Na programu su djela Shopina, Skjiabina i Rahmanjinova, a tim koncertom Pogorelić počinje turneju po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, (20 sati, HNK Ivana pl. Zajca).

ZAGREB - Premijera opere Rigoletto, jedne od najpopularnijih Verdijevih opera nastala prema Hugoovu romanu Kralj se zabavlja. Praizvedba Rigoletta održana je 1851. u Veneciji, a zagrebačka publika vidjela ju je prvi puta 1873. Dirigent opere je Zoran Juranić, redatelj Krešimir Dolenčića, a scenografkinja Dinka Jeričević, (19,30 sati, HNK, Trg maršala Tita 15).

OSIJEK - Premijere operete u tri čina Madame Troubadour, kojom će dirigirati Peter Oschanitzkyi u režiji Vlade Štefančića, (20 sati, HNK).

ZAGREB - Tijekom Tjedna frankofonije održat će se svečanost dobrodošlice Hrvatskoj koja je dobila statusa promatrača u Međunarodnoj organizaciji frankofonije, (18-20 sati, HDLU, Trg žrtava fašizma bb).

RIJEKA - Konferencija za novinare Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca o aktivnostima tog ansambla u posljednja tri mjeseca, a vezana uz gostovanja s predstavama Ribarske svađe i Newyorški maraton, (10,30 sati, HNK Ivana pl. Zajca).

Dežurni urednici:

ujutro: Jasna Nahtigal

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808-600

telefaks: 01/4808-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙