FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Večeras počinje Tjedan frankofonije u Hrvatskoj

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Tjedan frankofonije u Hrvatskoj, kojise od 16. do 24. ožujka obilježava književnim, kazališnim i likovnimdogađajima, počet će večeras prikazivanjem filma "Male nevolje"(Petites miseres, 2002.) redatelja i scenarista Philippea Boona iLaurenta Brandenbourgera u zagrebačkom kinu Tuškancu.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Tjedan frankofonije u Hrvatskoj, koji se od 16. do 24. ožujka obilježava književnim, kazališnim i likovnim događajima, počet će večeras prikazivanjem filma "Male nevolje" (Petites miseres, 2002.) redatelja i scenarista Philippea Boona i Laurenta Brandenbourgera u zagrebačkom kinu Tuškancu.

Tjedan frankofonije priređuju veleposlanstva zemalja članica i zemalja promatrača Međunarodne organizacije frankofonije koje imaju predstavništva u Zagrebu.

U zagrebačkoj Gradskoj kavani 17. ožujka bit će predstavljeni slovenski pjesnici prevedeni na francuski te prikazan film "Mom onclne Antoine" u Kanadskom kulturnom centru.

Idući dan u Domu hrvatskih likovnim umjetnika održat će se svečanost u povodu dobivanja statusa promatrača Hrvatske u Međunarodnoj organizaciji frankofonije.

U Medijateci će se 19. ožujka dodijeliti nagrade pobjednicima natjecanja priređena u povodu obilježavanja Proljeća pjesnika, a isti dan će biti prikazana predstava u Teatru ITD "Priče iz Kou'ndoua" Keyba Natara.

Lutkarsko kazalište La Camelote izvest će predstavu "Male forme-hrvatska poezija" na Trgu Petrice Kerempuha, a 21. ožujka obilježit će se Svjetski dan poezije za djecu. U Hrvatskom novinarskom društvu isti će se dan održati svečana sjednica Sekcije frankofonih novinara uz prigodan umjetnički program, a u Akvariusu će se održati večer francuske šansone.

Film "Ukradeni cepelin" bit će prikazan 22. ožujka u KIC-u, a "Izum uništenja" 23. ožujka. Frankofoniju će obilježiti i učenici 1. zagrebačke gimnazije predstavom na francuskom jeziku

Tjedan završava 24. ožujka izložbom fotografija "Pritajeni šarm Belgije" Deana Miculinića u zagrebačkoj Medijateci te predstavom lutkarskog kazališta La Camelote u Teatru ITD.

Kulturne priredbe održat će se i u Splitu, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Osijeku i Varaždinu.

Riječ "frankofonija" označuje zemlje kojima je zajednička uporaba francuskog jezika, kojim govore milijuni ljudi na pet kontinenata. Frankofonskim zemljama pripada 49 država članica, deset država promatrača i četiri pridružene.

(Hina) xmb ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙