FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: vraćanje optužnice na doradu povoljan trenutak za svu trojicu generala

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt ocijenila je danas da je s pravne točke gledišta odluka Sudskogvijeća Haškog suda da se dio optužnice protiv generala Čermaka iMarkača vrati na doradu povoljan trenutak i za njih i za generalaGotovinu.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ocijenila je danas da je s pravne točke gledišta odluka Sudskog vijeća Haškog suda da se dio optužnice protiv generala Čermaka i Markača vrati na doradu povoljan trenutak i za njih i za generala Gotovinu.

Raspravno vijeće prihvatilo je nedavno prigovor na optužnicu protiv Ivana Čermaka i Mladena Markača u dijelu koji se odnosi na konstrukciju "udruženi zločinački pothvat".

Škare Ožbolt novinarima je to izjavila na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje je kao predsjednica Demokratskog centra (DC) sudjelovala na uskrsnoj humanitarnoj akciji zagrebačkog DC-a za pomoć osobama s invaliditetom vinkovačke udruge "Bubamara".

Upitana da prokomentira izjavu predsjedatelja Vijeća Europske unije Jeana Asselbourna da je 2009. godina "razuman, iako vrlo zahtjevan cilj" za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU, Škare Ožbolt je rekla da "Hrvatska ne postavlja sebi ciljeve koje ne može ostvariti".

"Mnogi su ciljevi 1990. izgledali ogromni pa su se postigli. Prema tome, mi smo u odnosu na druge kandidate (za pristup EU) u apsolutnoj prednosti što se tiče razvoja i dostignutih standarda, a zatvorit ćemo i ovo preostalo otvoreno pitanje i dobiti datum pregovora. Završit ćemo sve one pregovaračke poslove koje smo dužni napraviti i nitko ne treba posebno brinuti zbog tempa. Pa mi smo i u ovih godinu dana preskočili toliko stepenica, vrlo ubrzano i vrlo kvalitetno, da su mnogi u EU iznenađeni", rekla je ministrica Škare Ožbolt.

Zamoljena od novinara da prokomentira optužbe na račun bivšeg ravnatelja POA-e Franje Tureka da su pregovori s EU propali zato jer je on prisluškivao haške istražitelje, Škare Ožbolt je rekla kako misli da nam sve te obavještajne afere sigurno ne služe na čast i da se o obavještajnim stvarima ne raspravlja ni u medijima, ni u javnosti, već kroz institucionalna tijela koja su dužna brinuti se o tome rade li one zakonito.

"Sigurno da ove dječje bolesti od kojih boluju još uvijek naše obavještajne službe nisu bile dobra stvar za percepciju o Hrvatskoj, ali i tu treba napraviti pomak", zaključila je ministrica pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙