FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt: Hrvatska čine sve da riješi slučaj Gotovine

ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske vlasti čine sve što jepotrebno da riješe slučaj generala Gotovine, izjavila je u subotuministrica pravosuđa i predsjednica Demokratskog centra Vesna ŠkareOžbolt, kometirajući izjavu predsjednika Republike Hrvatske StjepanaMesića da će do 17. ožujka Hrvatska doznati gdje se nalazi generalAnte Gotovina.
ZAGREB, 19. veljače 2005. (Hina) - Hrvatske vlasti čine sve što je potrebno da riješe slučaj generala Gotovine, izjavila je u subotu ministrica pravosuđa i predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt, kometirajući izjavu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića da će do 17. ožujka Hrvatska doznati gdje se nalazi general Ante Gotovina.

Nastojimo da se to pitanje do 17. ožujka riješi, a hrvatske vlasti, Vlada i predsjednik Mesić u okviru svojih ovlasti čine sve što je moguće, izjavila je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare.

General se mora pojaviti pred Haaškim sudom i odgovoriti na pitanja Suda, rekla je Škare Ožbolt dodajući kako ne znači da je sve što piše u optužnici Tužiteljstva Haaškog suda istina.

Naprotiv, istaknula je, Tužiteljstvo je jedna strana u postupku i zbog percepcije Europe o onome što se u Hrvatskoj događalo, jako je važno da se general Gotovina pojavi pred sudom, rekla je ministrica.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić je u intervjuu beogradskim Večernjim novostima u broju od petka je rekao da će hrvatske vlasti do 17. ožujka doznati gdje se nalazi Gotovina. "Ako je u Hrvatskoj, sigurno ćemo ga uhapsiti i izručiti, a ako nije - imat ćemo dokaze gdje se nalazi", kazao je hrvatski predsjednik.

Pregovori o ulasku Hrvatske u Europsku uniju počet će 17. ožujka pod uvjetom potpune suradnje Hrvatske s Haaškim sudom, a taj će uvjet, prema tumačenju glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte, biti ispunjen transferom odbjeglog genarala Gotovine tome Sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙