FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: u lipnju prva elektronska zemljišna knjiga

ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Prva elektronska zemljišna knjiga uHrvatskoj može se očekivati već u lipnju, najavila je danas ministricapravosuđa Vesna Škare Ožbolt obilazeći štand svog Ministarstva nameđunarodnom sajmu geodezije, upravljanja zemljištem, geoinformacije iokoliša "InterGeo East" na Zagrebačkom Velesajmu.
ZAGREB, 8. ožujka 2005. (Hina) - Prva elektronska zemljišna knjiga u Hrvatskoj može se očekivati već u lipnju, najavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt obilazeći štand svog Ministarstva na međunarodnom sajmu geodezije, upravljanja zemljištem, geoinformacije i okoliša "InterGeo East" na Zagrebačkom Velesajmu.

Reforma zemljišnih knjiga započela je u kolovozu prošle godine, a po ministričinim riječima do sada je riješeno 100 tisuća predmeta više nego ranijih godina.

"Sve gruntovnice, a posebno zagrebačka pokazuju bolje rezultate nego prijašnjih godina", kazala je Škare Ožbolt, ponavljajući kako se nada da će cijela reforma koju u najvećoj mjeri financira Svjetska banka završiti do 2007. godine.

Najavila je da će uskoro započeti i novi projekt uređenja zemljišnih knjiga na otocima i u dolini Neretve te ocijenila da će uređene gruntovnice u konačnici privući i nove inozemne i domaće investicije.

Ministrica pravosuđa danas je o reformi zemljišnih knjiga govorila i na okruglom stolu Trećeg hrvatskog kongresa o katastru. Taj je kongres najveći skup o katastru u jugoistočnoj Europi, a okupio je preko 800 geodeta, pravnika, tehničara i drugih stručnjaka u geodeziji iz 18 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙