FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Oni koji tvrde da je Gotovina u Hrvatskoj moraju podastrijeti dokaze

KARLOVAC, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa ipredsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas da će oni, kojitvrde da je haški optuženik Gotovina dostupan hrvatskim tijelima,morati podastrijeti dokaze o tome, a bez takvih dokaza odgoda početkapregovora za pristupanje EU bila bi nepravedna prema Hrvatskoj.
KARLOVAC, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas da će oni, koji tvrde da je haški optuženik Gotovina dostupan hrvatskim tijelima, morati podastrijeti dokaze o tome, a bez takvih dokaza odgoda početka pregovora za pristupanje EU bila bi nepravedna prema Hrvatskoj.

Tiskovnoj konferenciji karlovačkog DC-a predsjednica stranke zbog spriječenosti nije osobno bila nazočna nego je na pitanja novinara odgovarala telefonski pomoću speakerphonea.

Predsjednica DC-a ocijenila je da je rat obavještajnih službi i njihova "rasprava koja optužuje haške istražitelje kao špijune naštetila Hrvatskoj".

Tužiteljstvo Haškoga suda radi svoj posao, a kada za to dođe vrijeme, "i obrana će raditi svoj posao".

Na izričito pitanje dijeli li optimizam s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem da će pregovori početi 17. ožujka ove godine, Škare Ožbolt odgovorila je da bi "odgađanje bilo nepravedno i nekorektno prema Hrvatskoj s obzirom na to da apsolutno sva tijela rade na utvrđivanju gdje je Gotovina, te zbog svega što je Hrvatska do sada napravila, što radi i što namjerava raditi u približavanju Europskoj uniji".

Na pitanje kako komentira obrazloženje Izvanrasravnog vijeća Županijskog suda u Splitu da se Ivanu Primorcu (21), za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije mlade Makaranke, smanjuje zatvorska kazna s 2,5 na dvije godine jer "potječe iz obitelji društveno prihvatljivog ponašanja, koja je prema njemu iskazala osobitu brigu i omogućila mu uspješno studiranje u inozemstvu", Vesna Škare Ožbolt rekla je da presudu kao ministrica pravosuđa ne smije komentirati.

A, kako je rekla, nezadovoljne strane imaju "pravni lijek", ali želi načelno komentirati učestale zahtjeve da se postrože zakoni u izricanju kazni za najteža djela.

"Hrvatski zakoni imaju dovoljno velik raspon kazni i nije potrebno mijenjati stalno zakone, već primjenjivati zakon sa strožim mjerama", rekla je.

Predsjednik karlovačkog DC-a Željko Šančić rekao je da je stranka prikupila novac za obitelj Zebić iz Rečice kojoj je požar uništio kuću. Obitelji je poslan kombi pomoći s raznim potrepštinama, perilica rublja i više od šest tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙