FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaručila se princeza Sayako, kći jedinica japanskog cara

TOKIO, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Princeza Sayako, kći jedinicajapanskog cara Akihita, službeno je u subotu proslavila zaruke surbanistom Yoshikijem Kurodom na tradicionalnoj svečanosti u carskojpalači u Tokiju, doznaje se od službenog izvora.
TOKIO, 19. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Princeza Sayako, kći jedinica japanskog cara Akihita, službeno je u subotu proslavila zaruke s urbanistom Yoshikijem Kurodom na tradicionalnoj svečanosti u carskoj palači u Tokiju, doznaje se od službenog izvora.

Sayako (35) koja nosi i ime princeza Nori, moći će se tijekom godine udati za uskoro četrdesetogodišnjeg urbanistu iz Tokija, rekao je glasnogovornik palače.

Dvije obitelji sudjelovale su na svečanosti "Nosai no Gi", ritualnoj razmjeni prigodnih darova.

Sayako je treće dijete i jedina kći cara Akihita i carice Michiko, a vjenčanjem će izgubiti titulu. Njezin zaručnik Kuroda je kolega s fakulteta princezinog mlađeg brata princa Akishina. Njihov stari brat Naruhito (45) je nasljednik prijestolja Krizanteme, najstarije monarhije svijeta.

Japanci se nadaju da će taj brak donijeti malo veselja na dvor gdje supruga princa prijestolonasljednika, princeza Masako, pati od depresije.

Japanci se vesele vjenčanju princeze Sayako kojeg tumače ako povoljan znak zemlji kojoj prijeti teška demografska kriza.

Predsjednik automobilske tvrtke Toyota zaruke je nazvao "jako dobrom vijesti".

"Nadam se da će to vjenčanje pokrenuti boom vjenčanja u trenutku kada zemlja pati zbog niskog nataliteta", rekao je Hiroshi Okuda.

Ritam starenja japanskog stanovništva je najbrži na svijetu i stopa nataliteta je 2003. dosegla najnižu točku s 1,29 djece po ženi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙