FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princeza Aiko naslijedit će japansko prijestolje

TOKIO, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Japan je, čini se, spreman zamodernizaciju monarhije nakon što je vijeće stručnjaka koje trebarješiti krizu u sustavu nasljeđivanja dalo naslutiti da bi se mogaoprihvatiti zakon po kojem bi kćer prijestolonasljednika Naruhita moglanaslijediti prijestolje, objavili su mediji u utorak.
TOKIO, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Japan je, čini se, spreman za modernizaciju monarhije nakon što je vijeće stručnjaka koje treba rješiti krizu u sustavu nasljeđivanja dalo naslutiti da bi se mogao prihvatiti zakon po kojem bi kćer prijestolonasljednika Naruhita mogla naslijediti prijestolje, objavili su mediji u utorak.

Pitanje tko će zasjesti na 2.600 godina staro prijestolje postalo je kontroverzno zbog zakona koji ograničava pravo nasljeđivanja na muške potomke, a već desetljećima se u kraljevskoj dinastiji nije rodio sin.

"Ići će se na princezu Aiko", izjavio je agenciji Kyodo neimenovani vladin izvor upitan tko je slijedeći u redu nasljeđivanja nakon što princ Naruhito naslijedi svoga oca, cara Akihita.

Trogodišnja Aiko jedino je dijete prijestolonasljednika Naruhita, koji je u srijedu navršio 45 godina i njegova supruge Masako (41).

Kraljevska obitelj nije dobila sina od 1965. godine kada se rodio princ Akishino, mlađi brata prijestolonasljednika Naruhita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙