FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. veljače

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. veljače.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. veljače.

ZAGREB - Hrvatski sabor 12. sjednicu nastavit će raspravom o nekoliko oporbenih zakonskih prijedloga. Na dnevnom redu saborske sjednice naći će se izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju i Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave, koje predlaže Klub HNS/PGS-a, te Librin prijedlog dopuna Zakona o PDV-u (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - S radom nastavlja saborsko Istražno povjerenstvo za riječko brodogradilište Viktor Lenac. Pred Povjerenstvom će o jamstvima koje je bivša Vlada dala tom privatnom brodogradilištu svjedočiti bivši premijer Ivica Račan, bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić, te bivši ministar financija Mato Crkvenac (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6, dvorana "Stjepan Radić" u 10 sati).

ZAGREB - Hrvatska Vlada predložit će Hrvatskom saboru osnivanje Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva nuklearke Krško, a u taj bi fond Hrvatska elektroprivreda godišnje trebala uplaćivati oko 14,25 milijuna eura. Prijedlog zakona o osnivanju Fonda trebao bi se naći na sjednici Vlade, čiji konačni dnevni red još treba utvrditi Uži kabinet. Pred Vladom bi se trebao naći i prijedlog modela financiranja obnove i modernizacije ribarske flote. Članovi Vlade mogli bi raspravljati i o prijedlogu strategije suradnje Hrvatske s Europskom bankom za obnovu i razvoj od 2005. do 2007., a u tom bi razdoblju banka u Hrvatsku mogla godišnje plasirati između 150 i 250 milijuna eura (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 13 sati).

ZAGREB - Udruga GONG održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti riječi o međusobnoj neusklađenosti članaka u Zakonu o lokalnim izborima, o koliziji s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, te po mišljenju udruge neustavnim odredbama izbornog zakona, što, drže, dovodi u pitanje provedivost i način organizacije predstojećih lokalnih izbora. GONG će također predstaviti prijedlog pokretanja postupka za ocjenu suglasnosti tog zakona s Ustavom koji će istog dana uputiti Ustavnom sudu (središnji ured GONG-a, Trg bana Jelačića 15 u 10,30 sati).

ZAGREB - Početak trodnevnog znanstvenog savjetovanja "Suvremena hrvatska drama i kazalište 1980. - 2005.". Skup priređuje Odjel za kazalište i film Matice hrvatske (palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 u 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2005. Zbornik obuhvaća kulturna i društvena zbivanja u hrvatskim zajednicama iz dvadesetak zemalja svijeta. Sadrži 32 samostalna autorska priloga, raspoređena u osam tematskih cjelina na 320 stranica (Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3 u 13 sati).

ZAGREB - Promocija filma Darka Dovranića "A taj Zadar treba uništiti" (Hrvatsko slovo, Hrvatske bratske zajednice bb u 19,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙