FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND se pridružio pozivu srbijanskih novinarskih udruga navijačima i organizatorima utakmica

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)pridružilo se današnjim pozivima srbijanskih novinarskih udruga iSindikata novinara Srbije koji su, uoči košarkaške utakmice Cibone iPartizana u Beogradu, pozvali navijače i sve nadležne da poduzmupotrebne mjere kako bi susret protekao bez neželjenih izgreda kakvihje nedavno bilo na rukometnim utakmicama u Beogradu i Zagrebu.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pridružilo se današnjim pozivima srbijanskih novinarskih udruga i Sindikata novinara Srbije koji su, uoči košarkaške utakmice Cibone i Partizana u Beogradu, pozvali navijače i sve nadležne da poduzmu potrebne mjere kako bi susret protekao bez neželjenih izgreda kakvih je nedavno bilo na rukometnim utakmicama u Beogradu i Zagrebu.

Nezavisno udruženje novinara, Udruženje novinara i Sindikat novinara Srbije isto traži i od organizatora košarkaške utakmice Zagreba i Crvene Zvezde koja će se uskoro održati u Zagrebu.

Od športskih i drugih novinara traži se da poštuju profesionalne i etičke standarde novinarstva i da ne stvaraju atmosferu revanšizma i ne šire govor mržnje.

"HND posebno podržava onaj dio priopćenja novinarskih udruga Srbije u kojemu se traži kažnjavanje vinovnika incidenata, te apelira na osiguravanje optimalnih uvjeta za rad novinara i reportera, kako u Beogradu, tako i u Zagrebu", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Dragutina Lučića Luce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙