FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osudio napad na srbijanske novinare i onemogućavanje rada fotoreportera

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND)danas je najoštrije osudilo ničim izazvane divljačke napade na igračei navijače rukometnog kluba Partizan iz Beograda, kao i napade natrojicu novinara televizije Banat iz Vršca, od kojih je jedan težeozlijeđen, a dvojica lakše.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je najoštrije osudilo ničim izazvane divljačke napade na igrače i navijače rukometnog kluba Partizan iz Beograda, kao i napade na trojicu novinara televizije Banat iz Vršca, od kojih je jedan teže ozlijeđen, a dvojica lakše.

"I u ovom slučaju, baš kao i u mnoštvu drugih, strani su novinari došli u Zagreb samo obaviti svoj posao, no unatoč paski policije to im je bilo nasilnički onemogućeno", navodi se u priopćenju predsjednika HND-a Dragutina Lučića.

"Smatramo da su time usred Zagreba ugrožena univerzalna prava i slobode novinara i medija te kolegama iz Vršca izražavamo žaljenje zbog svega što im se dogodilo. Ujedno izražavamo svu svoju nelagodu i stid zbog takvog huliganskog ponašanja razularene skupine tobožnjih navijača", ističe Lučić. Dodaje kako će HND od hrvatskih vlasti zahtjevati energičnu istragu i primjereno kažnjavanje počinitelja.

Zbog neomogućavanja u radu na rukometnoj utakmici između Zagreba i Partizana danas je prosvjedovao i Zbog fotoreportera HND-a.

"Kao i na već nekoliko utakmica RK Zagreba u Ledenoj dvorani Doma sportova i ovaj smo put bili onemogućeni u normalnom obavljanju svog posla. Naime, organizator jednostavno nije osigurao mjesto s kojeg bi fotoreporteri mogli snimati utakmicu", navodi Zbor fotoreportera. Dodaju da, ukoliko organizatori ne riješe taj problem koji se nije dogodio prvi put, fotoreporteri više neće dolaziti na tako organizirane utakmice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙