FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neredi navijača na utakmici Zagreb - Partizan

ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Nažalost, ogled rukometaša Zagreba iPartizana obilježili su neredi navijača, zbog čega je početak utakmicekasnio više od sat vremena. Bilo je čak i veliko pitanje hoće li seutakmica uopće odigrati.
ZAGREB, 13. ožujka 2005. (Hina) - Nažalost, ogled rukometaša Zagreba i Partizana obilježili su neredi navijača, zbog čega je početak utakmice kasnio više od sat vremena. Bilo je čak i veliko pitanje hoće li se utakmica uopće odigrati.

Sve je započelo još nekoliko sati prije utakmice, kada se nekoliko stotina BBB-a okupilo ispred dvorane na Trgu sportova. Rukometaši Partizana zbog straha nisu željeli napustiti hotel Panoramu, no nakon uvjeravanja kako će sigurno stići do dvorane, Beograđani su tek tridesetak minuta prije 18 sati, kad je bio zakazan početak utakmice, stigli u Dom sportova i kada se već činilo kako će utakmica normalno započeti, nekoliko navijača je napalo skupnu novinara iz Srbije i Crne Gore, koji su u tom trenutku ušli u dvoranu.

Kada je nekoliko gostujućih novinara uzvratilo na udarce, a jedan od njih je skočio na stol i počeo provocirati Partizanovim šalom, to je bio još veći signal da BBB krenu u napad. Udarcio su pljuštali sa svih strana i policija je jedva uspjela zaustaviti napadače, dok su srpski novinari bijegom napustili dvoranu.

Situacija se primirila tek nakon što je Zoran Gobac, nekoliko puta molio navijače da se smire, a njegovim molbama se pridružio i delegat Europske rukometne federcije Štefan Jug. Zatim su u dvoranu ušle dodatne postrojbe specijalne policije okruživši parket i tribine, posebno su čuvali sjedala na kojima je bio dio srpskih novinara koji su se vratili u dvoranu, te prostor oko klupe gostujuće momčadi.

Iako su Partizanovi igrači prigodom istrčavanja "počašćeni" nizom kovanica i upaljača, utakmica je ipak počela. Tijekom utakmice nije bilo incidenata, BBB-i su gromoglasno bodrili igrače Zagreba, dok su gosti iz Beograda dobili već uobičajenu "porciju" psovki i uvreda karakterističnih za oglede hrvatskih i srpskih klubova.

Pitanje je kako bi se sve završilo da je 150 navijača Partizana, koji su krenuli prema Zagrebu, ušlo u dvoranu. Njih je zagrebačka policija skinula s vlaka u Dugom selu i, kako nisu imali ulaznice, vraćeni su kući.

"Bila je to jako teška utakmica, najvažnije je bilo, nakon svega što se dogodilo, početi utakmicu. Tenzije su bile prevelike, nismo očekivali da će biti tako, posebice nakon što je utakmica između reprezenentacije Hrvatske i Srbije i Crne Gore nedavno u Rijeci odigrana bez ijednog incidenta. No, najvažnije je da je utakmica završila", zaključio je Zoran Gobac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙