FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Delta Holding ne odustaje od tržišta Slovenije i Hrvatske

BEOGRAD, 17. veljače 2005. (Hina) - Prodaja beogradske Delta banketalijanskoj bankarskoj grupaciji Banca Intesa ne silazi ovih dana snovinskih stupaca u Srbiji, kao i najave da će to dovesti u Srbijutalijanske investitore, a srpskom holdingu Delta pomoći u nastupu nanova, željena, tržišta, ponajprije Hrvatske i Slovenije.
BEOGRAD, 17. veljače 2005. (Hina) - Prodaja beogradske Delta banke talijanskoj bankarskoj grupaciji Banca Intesa ne silazi ovih dana s novinskih stupaca u Srbiji, kao i najave da će to dovesti u Srbiju talijanske investitore, a srpskom holdingu Delta pomoći u nastupu na nova, željena, tržišta, ponajprije Hrvatske i Slovenije.

Delta Holding prodao je 14. veljače 75 posto plus jednu dionicu beogradske Delta banke za 277,5 milijuna eura. Ta je banka druga najveća banka u Srbiji i Crnoj Gori, koja je poslovnu 2004. završila s neto dobiti od 22 milijuna eura. Aktiva banke je 690 milijuna eura, a depoziti iznose 553 milijuna eura.

Po riječima predsjednika Delta Holdinga Miroslava Miškovića ta kompanija dobivena sredstva planira uložiti u daljnji razvoj i širenje u regiji, sa željom da postane regionalni lider na području maloprodaje, poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Mišković, koji je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, izjavio je medijima da će se Delta Holding sa svoja tri trgovinska lanca (Pekabeta, Maxi i Tempo) i zajedničkim poduzećima pokušati probiti i na druga tržišta, prije svega Slovenije i Hrvatske, a kasnije Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Srpski ministar financija Mlađan Dinkić drži da je prodaja Delta banke, koja ima 160 podružnica u Srbiji, talijanskoj banci Intesa, jedna od najvećih transakcija od početka tranzicije u Srbiji.

Dinkić je najavio i donošenje nove izvozne strategije Srbije kako bi se potaknuo izvoz na susjedna tržišta i tržišta drugih država u regiji.

Delta Holding, uz banku, čine još četiri članice koje pokrivaju različita poslovna područja - Delta M, koji objedinjava 11 tvrtki za proizvodnju, maloprodaju, izvoz, uvoz i zastupanje svjetskih tvrtki; Delta osiguranje; Delta Sport, koja je ekskluzivni prodavatelj kompanije Nike na tržištu SCG, BiH, Makedonije, Albanije i Rusije te Delta MC, koji je generalni zastupnik talijanskog proizvođača viljuškara OM PIMESPO i proizvođač bicikala u tvornici u Subotici.

Na popisu 300 najvećih poduzeća u Srbiji po ukupnom prihodu za 2003. godinu, Delta Holding se, kao prva privatna kompanija, nalazila na četvrtom mjestu.

(Hina) xtman/xdb yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙