FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TI: Najviše građana žali se na korupciju u pravosuđu i zdravstvu

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najviše građana koji su nazivaliantikorupcijsko savjetovalište udruge Transparency International (TI)žalili su se na nepravilnosti u području sudstva i zdravstva, objavilisu danas čelnici hrvatskog ogranka te međunarodne organizacije.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najviše građana koji su nazivali antikorupcijsko savjetovalište udruge Transparency International (TI) žalili su se na nepravilnosti u području sudstva i zdravstva, objavili su danas čelnici hrvatskog ogranka te međunarodne organizacije.

Savjetovalište su najčešće nazivali građani iz Zagreba, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije, no, to ne znači da je u tim područjima najviše korupcije, već da su građani tamo najbolje upoznati s radom antikorupcijskog centra, kažu u TI-ju.

Na nepravilnosti u sudstvu odnosilo se 40 posto prijava, dok se 15 posto korisnika savjetovališta požalilo na korupciju u zdravstvu.

Predstavnici TI-ja navode da su od pokretanja ovog projekta krajem listopada prošle godine ostvarili suradnju s mnogim tijelima državne uprave, uglavnom ministarstvima i državnim institucijama.

Glavni cilj projekta je informiranje i edukacija građana o korupciji i pružanje savjeta za načine ostvarivanja svojih prava. U TI-ju kažu da se u konačnici riješi oko 30 posto prijavljenih slučajeva.

Uz besplatne savjete o načinu prijavljivanja korupcije, volonteri TI-ja građane upućuju na nadležne institucije, ali ne pružaju usluge pravnog zastupanja ili istraživanja pojedinih slučajeva.

U Udruzi vjeruju da će taj projekt dovesti do suzbijanja korupcije i da će građani steći sposobnost prepoznavanja koruptivnih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙