FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena međunarodna radionica o terorizmu, korupciji i organiziranom kriminalu

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna radionica o međunarodnojsuradnji na suzbijanju terorizma, korupcije i borbe protivtransnacionalnog organiziranog kriminala, na kojoj će u naredna dvadana o toj temi govoriti predstavnici deset zemalja i nekolikomeđunarodnih institucija, otvorena je danas u Zagrebu.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna radionica o međunarodnoj suradnji na suzbijanju terorizma, korupcije i borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala, na kojoj će u naredna dva dana o toj temi govoriti predstavnici deset zemalja i nekoliko međunarodnih institucija, otvorena je danas u Zagrebu.

Osnovni cilj radionice je unaprijeđenje regionalne suradnje kroz razmjenu podataka o stupnju usklađivanja i primjeni međunarodnih pravnih instrumenata predviđenih za suzbijanje terorizma, korupcije i borbu protiv transnacionalnog organiziranog kriminala.

U ime organizatora radionicu je otvorila ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, koja je istaknula kako su terorizam, organizirani kriminal i korupcija trenutno među najvećim prijetnjama međunarodnoj zajednici.

Republika Hrvatska čvrsto se odlučila za suprotstavljanje takvim oblicima kriminala, pa je ratificirala većinu međunarodnih konvencija namijenjenih njihovom suzbijanju, kazala je ministrica. Strane goste ukratko je upoznala i s hrvatskim institucijama te pravnim propisima namijenjenim borbi protiv korupcije, terorizma i organiziranog kriminala.

Uz Ministarstvo pravosuđa, u organizaciji radionice sudjelovali su i Ured za droge i organizirani kriminal UN-a te USKOK i hrvatska ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova.

Na kraju radionice očekuje se donošenje tzv. Zagrebačke deklaracije koja bi trebala objediniti zaključke iz dvodnevne rasprave.

Uz predstavnike Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Hrvatske na radionici sudjeluju predstavnici Vijeća Europe, Vijeća EU, Europske komisije, Interpola, OESS-a i drugih međunarodnih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙