FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 7. do 9. ožujka u Zagrebu Regionalna radionica o suzbijanju terorizma, korupcije ....

ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna radionica s temom"Međunarodna suradnja na suzbijanju terorizma, korupcije i borbeprotiv transnacionalnog organiziranog kriminala" održat će se od 7.do 9. ožujka u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Vlade RH, najavljeno jeiz kabineta ministrice pravosuđa Vesne Škare - Ožbolt.
ZAGREB, 5. ožujka 2005. (Hina) - Regionalna radionica s temom "Međunarodna suradnja na suzbijanju terorizma, korupcije i borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala" održat će se od 7. do 9. ožujka u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Vlade RH, najavljeno je iz kabineta ministrice pravosuđa Vesne Škare - Ožbolt.

Organizator radionice je Ministarstvo pravosuđa RH u suradnji s UNODC-UN (Ured UN-a za droge i organizirani kriminal), a osnovni je cilj unapređenje regionalne suradnje kroz razmjenu podataka o stupnju usklađivanja i implementacije međunarodnih pravnih instrumenata predviđenih za suzbijanje terorizma, korupcije i borbu protiv transnacionalnog organiziranog kriminala.

Organizaciji radionice također su pomogli Ministarstvo unutarnjih poslova RH, USKOK i Ministarstvo vanjskih poslova RH.

U radu Regionalne radionice sudjelovat će predstavnici Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Sudionici Radionice bit će također predstavnici Vijeća Europe, Vijeća EU, Europske komisije, Eurojusta, Ureda za suradnju visokog predstavnika za ljudska prava u UN (OHCHR), Interpola, Organizacije za sigurnost i suradnju (OSCE), Inicijative za jugoistočnu Europu (SECI) te predstavnici Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Tijekom rada predstavit će se međunarodni i regionalni hipotetički slučajevi terorizma i organiziranog kriminala, koje pripremaju UNODC, MUP RH i USKOK.

Na temelju zaključaka radionice bit će donesena "Zagrebačka deklaracija".

Regionalnu radionicu o "Međunarodnoj suradnji na suzbijanju terorizma, korupcije i borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala" otvorit će ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙