FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afera s korupcijom u poljskom kontingentu u Iraku

VARŠAVA, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Više osoba, među kojima časnicipoljskog kontingenta u Iraku, uhićeno je u okviru istrage zbogkorupcije tijekom podjele ugovora o dostavi pomoći toj zemlji, izjavioje u četvrtak poljski ministar obrane Jerzy Szmajdzinski.
VARŠAVA, 10. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Više osoba, među kojima časnici poljskog kontingenta u Iraku, uhićeno je u okviru istrage zbog korupcije tijekom podjele ugovora o dostavi pomoći toj zemlji, izjavio je u četvrtak poljski ministar obrane Jerzy Szmajdzinski.

"Istraga napreduje. Mogli smo aferu odmah zaključiti u Iraku, ali radije ćemo istražiti cijeli lanac odgovornih", sve do Poljske, kazao je Szmajdzinski u intervjuu na državnom radiju.

Po pisanju Zycie Warszawy, vojna policija uhitila je dva poljska civila i pet časnika među kojima zapovjednika skupine za suradnju s civilnim vlastima u Iraku, odgovornima za podjelu ugovora o dostavi pomoći u zonu u Iraku kojom upravlja Poljska.

Po pisanju novina, uhićene osobe su primile mito u vrijednosti između 250 i 500 tisuća dolara.

Bliska saveznica Washingtona od početka iračkog sukoba, Poljska upravlja u Iraku zonom južno od Bagdada, na čelu divizije od 5000 pripadnika među kojima više od 1700 poljskih vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙