FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatske kulture u Banja Luci

BANJALUKA, 19. veljače 2005. (Hina) - U prepunim prostorijamanovootvorenog Hrvatskog kulturnog centra (HKC) u Banja Luci, u sklopudvodnevnih "Dana hrvatske kulture", u petak navečer prikazan je filmredatelja Zorana Tadića "Čovjek koji je volio sprovode".
BANJALUKA, 19. veljače 2005. (Hina) - U prepunim prostorijama novootvorenog Hrvatskog kulturnog centra (HKC) u Banja Luci, u sklopu dvodnevnih "Dana hrvatske kulture", u petak navečer prikazan je film redatelja Zorana Tadića "Čovjek koji je volio sprovode".

Filmskoj projekciji prethodilo je Tadićevo predavanje o povijesti filmske umjetnosti u Hrvatskoj od njenih početaka s konca 19. i početka 20. stoljeća pa sve do najnovijih filmskih ostvarenja.

Filmska večer posebno je privukla pažnju studenata i predavača filmskog odsjeka banjalučke Akademije umjetnosti.

Direktor tvrtke "Banja Luka film" Rajko Radovanović odao je javno priznanje HKC-u za organiziranje "Dana hrvatske kulture" i predložio da njegova tvrtka, koje je vlasnik svih kino-dvorana u gradu, ubuduće svoje prostore stavi na besplatno raspolaganje HKC-u za tematske projekcije hrvatskog filma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙