FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: U tri dana pet nesreća na radu i isti broj teško ozlijeđenih

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - U posljednja tri dana na zagrebačkompodručju dogodilo se pet nesreća na radu u kojima su teže ozlijeđenapetorica radnika, a lakše jedna prolaznica, doznaje se danas upoliciji.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - U posljednja tri dana na zagrebačkom području dogodilo se pet nesreća na radu u kojima su teže ozlijeđena petorica radnika, a lakše jedna prolaznica, doznaje se danas u policiji.

U manje od 24 sata u Bestovju kod Samobora, u Ulici Franje Tuđmana, dogodile su se dvije nesreće. Dvojica radnika teško su ozlijeđena jutros oko 10 sati kada su se na njih, pri istovaru iz kamiona, prevrnule mreže za armaturu. Na istoj adresi, ali u krugu skladišta drugog poduzeća, jučer ujutro 35-godišnji je radnik, isprobavajući rad dizalice na teretnom vozilu, vrhom krana dotaknuo žice dalekovoda. Strujni udar je kroz prednje gume vozila udario u tlo, pa zaposlenik nije ozlijeđen, ali su 500-tinjak metara dalje, u Proljetnoj ulici, pukli vodovi dalekovoda, od kojih je jedan pao na desno rame 32-godišnjakinje i lakše je ozlijedio.

Pneumatska preša jučer ujutro odrezala je četiri prsta 49-godišnjem radniku poduzeća u Vrbovcu, a u pogonu poduzeća u Vukomeričkoj ulici na području Velike Gorice, također jučer ujutro, teško je ozlijeđen 36-godišnji radnik kojemu je preko stopala prešao kotač viličara. Viličar je vozio 39-godišnji radnik koji je, nakon spuštanja metalnog sanduka, krenuo unatrag. Iz, kako kažu u policiji, neutvrđenog razloga, prema zadnjem dijelu viličara potrčao je 36-godišnji radnik kojemu je kotač prešao preko desnog stopala. U Klinici za traumatologiju utvrdili su da je radniku pukla desna potkoljenica, a alkotestiranjem je u krvi vozača viličara pronađeno 0,4 promila alkohola.

Prijelom prsnog kralješka i dvaju rebara te ozljede leđne moždine zadobio je 25-godišnji građevinski radnik pri padu s krova obiteljske kuće u srijedu ujutro na području Maksimira. Mladić je iz neutvrđenog razloga izgubio ravnotežu i pao s visine od 5,5 metara.

Po podacima policije, lani su na zagrebačkom području zabilježene 32 nesreće na radu u kojima je sedam osoba poginulo, 17 je teže, a osam lakše ozlijeđeno.

Podaci Državnog inspektorata od prošle godine govore da je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj na radu u gospodarskim djelatnostima poginulo 160 osoba.

Međunarodna organizacija rada (ILO) upozorava da se svake godine u svijetu izgubi dva milijuna života i 1.250 milijardi dolara zbog nesreća na radu i bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙