FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Jelčić: jugoslavenstvo je najveća nesreća i najdublja jama

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Jugoslavenstvo je naša najvećanesreća i najdublja jama u koju smo upali, izjavio je večeras natribini Hrvatskoga katoličkog društva prosvjetnih radnika u Zagrebuakademik i književni povjesničar Dubravko Jelčić.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Jugoslavenstvo je naša najveća nesreća i najdublja jama u koju smo upali, izjavio je večeras na tribini Hrvatskoga katoličkog društva prosvjetnih radnika u Zagrebu akademik i književni povjesničar Dubravko Jelčić.

Osim jugoslavenstva, komunizam i antikršćanstvo imali također razornu ulogu u povijesti hrvatskoga naroda u 20. stoljeću. "Komunizam zato jer je između ostaloga bio povezan s jugoslavenstvom," dodao je Jelčić.

Pozvao je Hrvate da se odupru takvim nastojanjima koja se i danas očituju u omalovažavanju hrvatskih državnih i kulturnih ustanova i zaslužnih pojedinaca u stvaranju hrvatske države i kulture.

"Bez promjene svijesti nema nam budućnosti jer ako ne izađemo iz kaosa, a uđemo u Europsku uniju, nestat će nas za desetak godina," kazao je Jelčić.

Na upit da komentira neuspjeh hrvatskih pregovora s EU, Jelčić je rekao kako je žalosniji nego predsjednik Vlade Ivo Sanader.

"On je žalostan što mu nije uspjelo ono u što je sve uložio, a ja sam žalostan što mu se to dogodilo", kazao je Jelčić.

On smatra kako je "žalosno što Europa više vjeruje jednoj činovnici nego cijelom jednom narodu i njegovoj Vladi."

Del Ponte je ponajprije loša tužiteljica, istaknuo je Jelčić podsjetivši kako su joj do sada već nekoliko puta u temelju pobijane optužnice. Da je u nekoj drugoj državi već bi davno izgubila posao, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙