FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 18. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 18. ožujka:
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 18. ožujka:

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizira Skup o zaštiti prava potrošača, na kojem će biti riječi o zaštiti prava potrošača, kao i mehanizmima provođenja te zaštite. Poseban naglasak bit će dan Nacionalnom programu zaštite potrošača te pitanju nadzora nad provođenjem zakona u sustavu zaštite potrošača. (9,30 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - U sklopu sajmova "Dani gastronomije i turizma", koji se do 20. ožujka održavaju na Zagrebačkom velesajmu (ZV), održat će se, među ostalim, sjednica Sabora Hrvatske voćarske zajednice. (10,00 sati, Klub privrednika, ZV, Av. Dubrovnik 15)

- Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela potpisat će partnerske ugovore s hrvatskim dobavljačima - tvrtkama Konzum, Croatia osiguranje, Badel 1862, Lura i Tekstilpromet. (13,30 sati, restoran Globus, ZV)

ZAGREB - Zagrebačka županija i Grad Samobor predstavit će novu robnu marku Zagrebačke županije, "Samoborsku salamu". Projekt je sufinanciralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a u njemu su sudjelovali hrvatski stručnjaci s područja ekonomije, veterinarstva, agronomije, prava i dizajna. (10,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Promet u trgovini na malo u Hrvatskoj, uobičajeno je u siječnju zabilježio značajniji pad u odnosu na prosinac - nominalno je manji za 27,4 posto, a realno za 27,6 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Značajan pad trgovine na malo u siječnju uobičajen je s obzirom da je prosinac pod utjecajem blagdanske potrošnje i inače najznačajniji mjesec za trgovinu na malo. Na godišnjoj razini, u siječnju ove u odnosu na siječanj prošle godine, promet u trgovini na malo bio je nominalno veći za 2,8 posto, a realno za 1,1 posto. To pokazuje nastavak trenda usporavanja rasta maloprodaje, s obzirom da je u siječnju 2004. u odnosu na siječanj 2003. stope rasta maloprodaje iznosile nominalno 4,8 posto, a realno 2,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙