FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 28. veljače

ZAGREB, 27. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za ponedjeljak, 28. veljače.
ZAGREB, 27. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za ponedjeljak, 28. veljače.

ZAGREB - U Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka održat će se Prva sjednica Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku 2005. godinu, na kojoj će biti predstavljeno izvješće o provedbi Programa pripremnih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu. Povjerenstvom će, kako je najavljeno, predsjedavati ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta (15,00 sati, MMTPR, Prisavlje 14).

ZAGREB - Poslovodstvo kompanije Ericsson Nikola Tesla na konferenciji za novinare objavit će preliminarne poslovne rezultate za 2004. godinu, s posebnim osvrtom na situaciju na domaćem te najznačajnijim inozemnim tržištima (10,30 sati, Ericsson Nikola Tesla, Krapinska 45).

ZAGREB - Ukupna je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u siječnju 2005. u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla za 6,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U usporedbi s prosječnom mjesečnom proizvodnjom u 2004. industrijska je proizvodnja u siječnju ove godine pak bila manja za 12,6 posto. Promatrano po područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u siječnju ove u odnosu na isti mjesec prošle godine najviše je porasla proizvodnja u prerađivačkoj industriji, za 8,7 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zabilježen rast za 0,5 posto. Istodobno je proizvodnja u rudarstvu i vađenju u ovogodišnjem siječnju bila za 8,8 posto manja nego u istom lanjskom mjesecu.

ZAGREB - Provedba programa obnove i modernizacije ribarske flote koji je Vlada prihvatila na prošlotjednoj sjednici, trebala bi povećati operativnost ribarske flote, a hrvatskim ribarima omogućiti veći ulov. Riječ je o programu prema kojemu bi se u narednih nekoliko godina trebalo izgraditi pedesetak novih brodova za lov plave ribe u Jadranu i na Mediteranu, u što bi trebalo biti uloženo 45 milijuna eura. Nositelj programa je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a izgradnja brodova bit će povjerena domaćim brodogradilištima. Izgradnjom novih brodova, procjenjuju u Ministarstvu poljoprivrede, hrvatski ribari bi mogli povećati ulov sitne plave ribe za 25 tisuća tona, što bi bitno smanjilo njezin uvoz.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙