FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 18. veljače

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 18. veljače.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 18. veljače.

ZAGREB - Državni zavod za statistiku svečano će obilježiti 130. obljetnice hrvatske statistike. Zavod je kao početak rada hrvatske statistike uzeo 18. veljače 1875., dan kada je kralj Franjo Josip I. potvrdio zakon o ustroju ureda i vijeća za zemaljsku statistiku u Hrvatskoj i Slavoniji, prvi autonomni zakon o službenoj statistici u Hrvatskoj. Na temelju toga zakona imenovano je statističko vijeće na čijem je čelu bio hrvatski ban Ivan Mažuranić, a prvi je ravnatelj statističkog ureda bio Milovan Zoričić. Sam statistički ured počeo je raditi početkom kolovoza 1875. godine. Visoki pokrovitelj svečanosti obilježavanja 130 godina hrvatske statistike je predsjednik Vlade Ivo Sanader (14,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - "Politika EU u odnosu na sektor mljekarstva" tema je stručnog skupa koji se u organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj održava u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Na skupu će se između ostaloga govoriti o budućem zajedničkom poljoprivrednom tržištu i o prilagodbi hrvatske proizvodnje mlijeka novim uvjetima (10,00, MPŠVG, Vukovarska 78).

ZAGREB - Pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva za obrt Leo Begović na konferenciji za novinare govorit će o stvaranju uvjeta za propulzivniji rast obrta u Hrvatskoj (9,30 sati, MINGORP, Vukovarska 78).

ZAGREB - Hrvatske putničke agencije, prema najnovijoj analizi Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), ove turističke godine ovisno o svojoj veličini očekuju porast agencijskog prometa od 5 do 10 posto u odnosu na lani. Za Uskrs, koji je ove godine nešto ranije (krajem ožujka), kada tradicionalno i počinje sezona, najavljuju dobru popunjenost kapaciteta unatoč tome što Hrvatska još uvijek nema dovoljno sadržaja u tom razdoblju. Pri tome iz UHPA-e napominju da Hrvatskoj još uvijek nedostaje hotela sa zatvorenim bazenima, organiziranih događanja i općenito izvanpansionske ponude, kao i 20-tak tisuća postelja u hotelima viših kategorija. Osim toga za značajniji iskorak potrebno je, navode, zadržati odgovarajući omjer kvalitete i cijene, jer su europski touroperatori već upozorili da su cijene u Hrvatskoj dostigle maksimum, a da ih u zadnje dvije godine nije pratilo odgovarajuće povećanje kvalitete.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙