FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 2. ožujka

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 2. ožujka.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 2. ožujka.

ZAGREB - Poslovodstvo najveće hrvatska farmaceutske kompanije Plive objavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja Pliva grupe u prošloj godini. (10,00 sati, Pliva, Ulica grada Vukovara 49)

ZAGREB - Predstavnici Uprave osiguravajuće kuće Allianz Zagreb te društva za upravljanje mirovinskim fondovima Allianz ZB predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja Allianza u Hrvatskoj u 2004. godini. (11,00 sati, Allainz, Selska cesta 136-138)

SPLIT - Na splitskom Žnjanu otvara se jubilarni 10. međunarodni sajam GAST, na kojem će do 6. ožujka sudjelovati više od 600 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Italije, Austrije, Španjolske, Mađarske i Slovačke. GAST obuhvaća tri specijalizirana međunarodna sajma - prehrane, pića te hotelske i ugostiteljske opreme. U sklopu sajma održati će se i brojna predavanja, savjetovanja i stručne prezentacije te tradicionalno natjecanje barmena, kuhara i slastičara. (10,30 sati, Žnjan)

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednje vrijeme primjetan rast cijena svježeg mesa, no u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva napominju kako je riječ o trenutačnom poremećaju na tržištu te očekuju da će idućih dana doći do stabilizacije cijena. Mišljenja su kako je za rast cijena ponajprije kriva želja trgovaca za brzom zaradom, ali drže i da poremećaje na tržištu mesa uzrokuje i nepovezivanje proizvođača stoke i mesne industrije. Iz prehrambene industrije Podravka pak izvijestili su kako za sada neće povećavati cijene svojih mesnih prerađevina. Dodali su kako se njihova mesna industrija većim dijelom opskrbljuje vlastitom stokom pa shodno tome u toj kompaniji trenutačno nisu zabrinuti zbog nestašice mesa kao i mogućnošću da bi ona eventualno ugrozila njihovu proizvodnju.

ZAGREB - Višak u robnoj razmjeni s inozemstvom u prošloj je godini ostvarilo svega pet od 21 hrvatske županije, i to Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Osječko-baranjska županija. Pritom je vrijednosno najveći suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom, od 112,95 milijuna dolara, u prošloj godini ostvarila Osječko-baranjska županija. Izvoz iz te županije iznosio je, naime, 447,78 milijuna dolara (6,8 posto više nego 2003.), dok je uvoz povećan za 9 posto, na 334,8 milijuna USD.

ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija INA u siječnju je na domaćim naftnim poljima proizvela ukupno 55.782 tone nafte, što je 3,6 posto više od plana, objavili su iz Ine. Uz naftu, proizvedeno je još i 28.601 tona kondenzata, što je također više od plana. Iz Ine ističu da proizvodnji na domaćim poljima treba dodati i 6.826 tona nafte iz Egipta. Tako je u siječnju Inina proizvodnja iznosila 91.210 tona nafte i kondenzata. U siječnju je ukupno proizvedeno i oko 191,6 milijuna prostornih metara plina, što je za tri je posto više od plana.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙