FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 22. veljače

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za utorak, 22. veljače.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za utorak, 22. veljače.

ZAGREB - Četvrta sjednica Zajedničkog odbora za provedbu Ugovora o slobodnoj trgovini između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Razgovarat će se o provedbi Ugovora o slobodnoj trgovini između dviju sjednica Zajedničkog odbora, o poboljšanju uvjeta u trgovini poljoprivrednim proizvodima, veterinarskoj suradnji, te međusobnom priznavanju izvješća o ispitivanju certifikata o sukladnosti proizvoda. Hrvatskim dijelom Zajedničkog odbora predsjedava Predraga Boic-Ljubić, pomoćnica ministra gospodarstva, rada i poduzetništva, a bosanskohercegovačkim dijelom predsjedavat će Nenad Pandurević, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa (izjave za novinare predviđene su nakon sastanka, oko 14 sati, u Velikoj dvorani Ministarstva, Av. Vukovar 78).

ZAGREB - Farmaceutska tvrtka Pliva održat će konferenciju za novinare na temu "Proširenje partnerskih odnosa Plive" (Ul. grada Vukovara 49 u 11 sati).

ZAGREB - Tvrtka Holcim Hrvatska organizira Forum o utjecaju europskih normi za cement i beton na graditeljstvo u Hrvatskoj. Riječ je o stručnom skupu, navode organizatori, kojim će se hrvatskoj stručnoj i općoj javnosti prenijeti aktivnosti vezane uz prilagodbu normi te probližiti iskustva zemalja EU u njihovoj primjeni u graditeljstvu (hotel Westin u 9,30 sati).

ZAGREB - Grad Zagreb je 2002. godine imao tri puta veći bruto domaći proizvod po stanovniku prema paritetu kupovne moći od Vukovarsko-srijemske županije, u Zagrebu je iznosio 16.628 eura, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji 5.471 eura, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Tek nešto više od te županije bio je BDP per capita prema paritetu kupovne moći u Brodsko-posavskoj županiji, 5.661 eura, dok nakon Zagreba najbolje stoje Istarska županija sa 12.515 eura, te Primorsko-goranska županija sa 10.712 eura. U ostalim hrvatskim županijama BDP po stanovniku prema paritetu kupovne moći kretao se od 6.095 eura u Šibensko-kninskoj do 9.762 eura u Koprivničko-križevačkoj županiji. Podatke o BDP po stanovniku za hrvatske županije i Grad Zagreb nedavno je objavio Državni zavod za statistiku koji je pripremio prijedlog klasifikacije prostornih jedinica za statistiku, obveze koja proizlazi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Hrvatske i EU.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙