FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 24. veljače

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. veljače.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. veljače.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo, udruga Održivi razvoj zajednice - Odraz i Institut za međunarodne odnose organizatori su okruglog stola pod nazivom "Hrvatska prema održivom razvoju". Skupom se želi potaknuti razmjena znanja i iskustava o održivom razvoju i mogućnostima njegova ostvarivanja. Također, želi se potaknuti kvalitetnija suradnja institucija vlasti, civilnog društva, gospodarstva, znanosti i medija na ostvarivanju pretpostavki održivog razloga. Stoga će se na okruglom stolu, između ostaloga, govoriti o razumjevanju koncepta održivog razvoja, strategiji regionalnog razvoja u Hrvatskoj, financiranju održivog razvoja te ulozi novinara u promociji održivog razvoja (9,30 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Hrvatska nautička proizvodnja, njena uloga u razvoju nautičkog turizma te hrvatske i europske norme za gradnju malih plovila, neke su od tema okruglog stola pod nazivom "Mogućnosti razvoja hrvatske nautičke proizvodnje" koji organiziraju Brodarski institut i Zagrebački velesajam. Očekuje se da će na okruglom stolu, koji se održava u sklopu sajma Sporta i nautike, sudjelovati predstavnici brodograditelja, projektanata, resornih ministarstava, Gospodarske komore te brodograđevnih udruga (10,00 sati, Klub izlagača ZV-a, Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Tvrtka Oracle na konferenciji za novinare predstavit će Oracle partnersku mrežu u Hrvatskoj, koja je u zadnje dvije godine zauzela čvrstu poziciju na softverskom tržištu. Bit će također riječi i o daljnjim smjernicama spomenute mreže (10,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Na kraju siječnja ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 326.938 nezaposlenih osoba, što je za 2,9 posto ili za 9.361 osobu više u odnosu na prethodni mjesec, a za 1.973 osobe ili 0,6 posto više nego u siječnju 2004. Siječanj je šesti mjesec zaredom u kojem se bilježi povećanje nezaposlenosti na mjesečnoj razini. Stopa registrirane nezaposlenosti za siječanj ove godine, po prvim podacima Državnog zavoda za statistiku, iznosi 19,3 posto. Po podacima iz Mjesečnog statističkog biltena HZZ-a, i u siječnju 2005. priljev u registriranu nezaposlenost bio veći od odljeva. U evidenciju nezaposlenih prijavila se 24.971 osoba, što je 6 posto više nego u istom mjesecu 2004. Istodobno je odljev iz evidencije iznosio 15.610 osoba ili 9,7 posto manje nego istog mjeseca godine prije. Od toga su 7.634 osobe zaposleno prema ugovoru o radu (0,2 posto manje nego u siječnju 2004), dok je 7.976 osoba brisana iz evidencije zbog ostalih razloga (17,2 posto manje).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙