FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski SDFG kupuje Đ.Đ. Poljoprivredne strojeve i uređaje

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Talijanska korporacija Same DeutzFahr Group (SDFG), treći po veličini svjetski proizvođačpoljoprivrednih strojeva, kupuje županjsku tvornicu poljoprivrednihstrojeva "Đuro Đaković - poljoprivredni strojevi i uređaji", avrijednost te investicije je 8,7 milijuna eura, doznaje se izMinistarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Talijanska korporacija Same Deutz Fahr Group (SDFG), treći po veličini svjetski proizvođač poljoprivrednih strojeva, kupuje županjsku tvornicu poljoprivrednih strojeva "Đuro Đaković - poljoprivredni strojevi i uređaji", a vrijednost te investicije je 8,7 milijuna eura, doznaje se iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ugovor o kupnji potpisat će se sutra u Županji, a tomu bi, kako se doznaje, trebao biti nazočan i premijer Ivo Sanader sa suradnicima.

Talijanska korporacija kupuje većinski, 86,4 postotni udio, koji u županjskoj tvornici ima holding Đuro Đaković.

To je, kako ističu u resornom ministarstvu, po vrijednosti jedna od najvećih inozemnih investicija u hrvatsko gospodarstvo, a značajna je po tome jer je riječ o proizvodnoj djelatnosti, a ne trgovini.

SDFG planira od županjske tvornice stvoriti ekskluzivnu tvornicu za proizvodnju kombajna u svojoj grupaciji, ali i servisno središte za sve svoje kombajne. Na ovaj bi način županjska tvornica imala osiguranu proizvodnu, ali i servisnu uslugu u cijeloj SDFG korporaciji. Prvi kombajni iz tvornice bi trebali izaći za mjesec dana.

Posebnu je pozornost prilikom razgovora o mogućnosti ulaganja SDFG-a, kako navode u Ministarstvu gospodarstva, stavljena na socijalnu komponentu ovog poslovnog sporazuma.

Tako se talijanski investitor obvezao tri godine sačuvati sva radna mjesta u županjskoj tvornici, u kojoj je zaposleno 136 radnika. Međutim, talijanski investitor ne želi ostati na postojećem broju radnih mjesta već kroz tri godine i povećati broj zaposlenih za stotinu ili dvije.

SDFG ulaganje će pospješiti stanje gospodarstva Županje ne samo kupnjom tvornice već i angažiranjem i malih poduzetnika - lokalnih dobavljača dijelova i pružatelja usluga, čime se predviđa da bi broj ljudi koji bi imali posla zahvaljujući ovoj investiciji bio oko 3000.

Korporacija SDFG nastala je nakon što je prije nekoliko godina talijanski Same otkupio njemački Deutz Fahr i time stvorio multinacionalnu korporaciju koja je zastupljena u Americi, Aziji i Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙