FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija udruga poziva Vladu da zaštiti Domovinski rat

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Republička koordinacija udrugaproisteklih iz Domovinskog rata danas je pozvala hrvatsku Vladu daodlučnije stane u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i Domovinskograta u cjelini te inicira izmjenu Ustavnog zakona o suradnji s Haškimsudom.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je pozvala hrvatsku Vladu da odlučnije stane u zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa i Domovinskog rata u cjelini te inicira izmjenu Ustavnog zakona o suradnji s Haškim sudom.

"Nama su potpuno jasna nastojanja Vlade RH da ispuni uvjete Europske unije, temeljene na Ustavnom zakonu o suradnji s Haagom, no i Vladi mora biti jasno da nas branitelje nitko nije pitao da li podržavamo izglasavanje takvog zakona", stoji u priopćenju Koordinacije kojeg su potpisali predstavnici 14 udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Iz Koordinacije također napominju da od vlasti očekuju da učini sve da na mjerodavnim instancama odbaci teze o Domovinskom ratu kao o zločinačkom ratu, da ospori sve optužnice kroz koje se temeljem zapovjedne odgovornosti okrivljuju naši generali te da se kroz takav pristup i svekoliku pravnu zaštitu i na međunarodnoj razini vrati dignitet Domovinskog rata, hrvatskih branitelja i cjelokupnom hrvatskom narodu.

Odbacili su tvrdnju da je 17. ožujka test za sposobnost ili nesposobnost Vlade. "Za nas hrvatske branitelje nije presudan datum početka pregovora, ni godina u kojoj će Hrvatska steći punopravno članstvo u Europskoj uniji, već njezina pozicija na gospodarskom,

kulturnom i drugom planu", navodi se u priopćenju.

Iz Koordinacije udruga odbacuju i sve pokušaje da se general Gotovina prikaže u hrvatskoj javnosti kao osoba kriminalnog miljea.

"Mi njegovi suborci vrlo dobro znamo kakav je i tko je general Gotovina i nikakve objede na njegov račun ne mogu umanjiti njegovu ulogu, niti u našim očima, niti u Domovinskom obrambenom ratu", poručuju iz Koordinacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙