FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konvencija HVIDR-e u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD, , 12. ožujka 2005. (Hina) - Zajednica Udruga Hrvatskihvojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR) Brodsko-posavske županije sotvorene konvencije u Slavonskome Brodu uputila je večeras zahtjevhrvatskom državnom vodstvu da "odmah pokrene odgovarajući postupakpred Vijećem sigurnosti UN-a, s ciljem održavanja rasprave, na kojojbi se, na temelju objektivnih činjenica i povijesne istine,rezolucijom odlučilo o relevantnim političko-pravnim pitanjima u vezis Domovinskim ratom".
SLAVONSKI BROD, , 12. ožujka 2005. (Hina) - Zajednica Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR) Brodsko-posavske županije s otvorene konvencije u Slavonskome Brodu uputila je večeras zahtjev hrvatskom državnom vodstvu da "odmah pokrene odgovarajući postupak pred Vijećem sigurnosti UN-a, s ciljem održavanja rasprave, na kojoj bi se, na temelju objektivnih činjenica i povijesne istine, rezolucijom odlučilo o relevantnim političko-pravnim pitanjima u vezi s Domovinskim ratom".

Dok se ta rezolucija ne donese traže suspenziju suradnje s Međunarodnim sudom u Haagu, jer je, kako je zaključeno, "svojim djelovanjem pokazao da je politički sud

Taj kao i ostali zaključci skupa kojemu je bilo nazočno 200-ak sudionika, podržani su jednoglasno.

Naglašeno je i kako branitelji nisu protiv ulaska u EU ali ne na štetu hrvatskih nacionalnih interesa.

Na Konvenciji Zajednica Udruga HVIDR-e Brodsko posavske županije u cijelosti je podržana Izjava hrvatskih intelektualaca o stanju kulture i nacije, te su pozvani svi hrvatski mediji da objave tekst Izjave kako bi građani o njoj mogli prosuditi.

O samoj Izjavi, pored mr. Ivana Bekavca, dr. Josipa Jurčevića te akademika Josipa Pečarića, govorio je i književnik Stjepan Šešelj. Ocijenio je kako je "Izjava u samo 13 dana postojanja uzdrmala mrzitelje i neprijatelje hrvatskih i državnih vrijednosti, te doživjela neumjerene, netolerantne i prokazivačke napade, usmjerene u pravilu na izvrtanje istine".

Predsjednik HVIDR-e Kaštela, Željko Strize, ponovio je kako nema raskola među udrugama HVIDR-e već s njezinim vodstvom.

Dodao je kako je zato HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije zatražila da se u roku mjesec dana sazove Izvanredni sabor HVIDR-e, na kojem će tražiti da predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i vodstvo stave svoj mandat na raspolaganje.

U ime domaćina sudionike skupa pozdravio je brodski gradonačelnik Jozo Meter, dajući potporu svim donesenim zaključcima, među kojima i onom da, kako se navodi, "prestane progon generala Ante Gotovine".

Potporu generalu Gotovini, protiv kojeg je Tužiteljstvo Haaškog suda podignulo optužnicu, sudionici skupa iskazali su i lecima te bedževima s njegovim likom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙