FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. ožujka

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 17. ožujka.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 17. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 13. sjednicu raspravom o prijedlogu trojice SDP-ovih zastupnika da se Park prirode "Kopački rit" proglasi nacionalnim parkom. SDP-ovci Ivica Pančić, Mato Gavran i Josip Leko drže da bi se, proglasi li ga se nacionalnim parkom, biljna i životinjska raznolikost Kopačkog rita učinkovitije zaštitila od devastacije, te da bi se to povoljno odrazilo na turizam i ukupne gospodarske prilike u Baranji. Sabor bi trebao raspraviti i dopune Zakona o financijskoj agenciji, te izvješće Mandatno-imunitetnog povjerenstva koje je skinulo zastupnički imunitet HNS-ovcu Srećku Ferenčaku (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - S radom nastavlja Istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica u svezi s izdanim državnim jamstvima kreditorima privatnog riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac". O svojim saznanjima o privatizaciji "Lenca" te stjecanju vlasništva nad pomorskim dobrom trebali bi svjedočiti guverner HNB-a Željko Rohatinski, direktor HBOR-a Anton Kovačev, te direktor Raiffeisen banke za Hrvatsku Zdravko Adrović (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 10 sati).

ZAGREB - Sjednica Državnog sudbenog vijeća (zgrada Vrhovnog suda, Zrinjevac 3 u 9 sati).

PULA - Objavljivanje presude u sudskom postupku protiv 30-godišnjeg Alena Butkovića optuženog za ubojstvo porečkog poduzetnika i političara Klaudija Beakovića. Butković je optužen da je Beakovića, direktora poduzeća Laguna commerce, ubio 1. veljače 2002. u Pazinskoj ulici u Poreču iz pištolja Berette (Županijski sud 12 sati).

ZAGREB - Hrvatska stranka prava održat će izvanrednu konferenciju za novinare u povodu Odluke Vijeća ministara EU-a o odgodi početka pristupnih pregovora s Hrvatskom, ranije najavljenog za 17. ožujka. O tome će govoriti predsjednik stranke Anto Đapić, članovi predsjedništva i stranački savjetnici (hotel The Westin u 11 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare održat će Srpska narodna stranka na temu "Nova destabilizacija unutar hrvatske politike" (Mažuranićev trg 3 u 11 sati).

ZAGREB - Prosvjed radnika Industrogradnje u organizaciji Novog sindikata i Sindikata graditeljstva zakazan za 11 sati pred upravnom zgradom Industrogradnje (Savska cesta 66), nakon čega će na istom mjestu biti održana i konferencija za novinare (u 11,15 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare održat će Hrvatski liječnički sindikat u vezi odluke o općem štrajku liječnika koji je najavljen za 11. travnja (Hrvatski liječnički dom, Šubićeva 9 u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje trodnevne Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj će se maturanti i studenti moći informirati o programima i nastavnim planovima pojedinih studija, dostignućima i opremljenosti fakulteta, studentskom životu i drugim pitanjima važnima za nastavak školovanja. Predstavit će se Sveučilište u Zagrebu i sva visoka učilišta u njegovu sastavu. Sveučilišna smotra bit će otvorena u 12,15 sati u Galeriji Studentskog centra (Savska cesta 25) nakon čega će biti održana i konferencija za novinare (Teatar ITD u 13,15 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙