FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: Sud odlučio u korist nasljednika Wertheima

BERLIN, 4. ožujka 2005. (Hina) - Njemački lanac robnih kuća Karstadtmorat će nasljednicima nekadašnjeg trgovačkog lanca Wertheim, kojepravno zastupa Jewish Claims Conference (JCC), isplatiti prihode odprodaje nekretnina u središtu Berlina, priopćio je upravni sud uBerlinu u petak.
BERLIN, 4. ožujka 2005. (Hina) - Njemački lanac robnih kuća Karstadt morat će nasljednicima nekadašnjeg trgovačkog lanca Wertheim, koje pravno zastupa Jewish Claims Conference (JCC), isplatiti prihode od prodaje nekretnina u središtu Berlina, priopćio je upravni sud u Berlinu u petak.

Sud je time odbacio tužbu Karstadta koji je već osuđen na plaćanja prvih 20 milijuna eura JCC-u. Nasljednici poznatog židovskog poduzetnika Georga Wertheima, osnivača prvog lanca robnih kuća u Europi, očekuju i obeštećenje za ostale nekretnine u središtu Berlina koje su nekada pripadale Wertheimu, a koje je Karstadt u posljednjih nekoliko godina prodao državi. Procjenjuje se da ukupna vrijednost nekretnina premašuje svotu od 100 milijuna eura.

Karstadt, koji je Wertheim preuzeo 1933. nakon dolaska nacionalsocijalista na vlast pod nepovoljnim okolnostima za židovskog vlasnika, smatra se legitimnim nasljednikom Wertheima.

Uprava koncerna Karstadt-Quelle, koji se od jeseni prošle godine nalazi pod stečajnom upravom, priopćila je da isplate nasljednicima neće negativno utjecati na sanacijski proces tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙