FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napad panike nije opravdanje za prebrzu vožnju u tunelu

OSLO , 17. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Fobična Norvežanka nije uspjelauvjeriti suca okružnog suda Sogn u zapadnoj Norveškoj da je kroznajdulji cestovni tunel na svijetu, 24 kilometra dug Laerdalstunnelen,vozila puno većom brzinom od dopuštene zbog napada panike.
OSLO , 17. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Fobična Norvežanka nije uspjela uvjeriti suca okružnog suda Sogn u zapadnoj Norveškoj da je kroz najdulji cestovni tunel na svijetu, 24 kilometra dug Laerdalstunnelen, vozila puno većom brzinom od dopuštene zbog napada panike.

Sucu je pokušala objasniti kako je, skrenuvši na pogrešnom mjestu, prekasno shvatila da će morati nastaviti vožnju 24 km dugim tunelom, pritom istaknuvši kako još od djetinjstva ima fobiju od tunela.

Čim je automobilom ušla u tunel počela se znojiti i hiperventilirati. Ni nastojanja njezina suvozača da je smiri nisu uspjela, pa je jedini izlaz vidjela u pritiskanju papučice gasa kako bi što prije ugledala svjetlo dana. Mjerni aparati su tako zabilježili su da je mlada Norvežanka vozila 130 km/h, a u tunelu je maksimalno dopuštena brzina 80 km/h.

Ni liječnička potvrda o paničnim napadima povezanima sa strahom od vožnje tunelom nisu utjecali na sučevu odluku o izricanju kazne od 20 dana zatvora ili 9.000 kruna novčane kazne (približno isto toliko kuna) te oduzimanju vozačke dozvole na šest mjeseci.

Sudac je u objašnjenju odluke kazao kako optužena trebala na vrijeme zamijetiti znak da se približava tunelu te stvar riješiti primjerice na način da volan prepusti svojem suvozaču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙