FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norvežani se ne žele žrtvovati za karijeru

OSLO, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Norveški studenti manje suambiciozni od svojih kolega u ostalim skandinavskim zemljama, astanovništvo je općenito nesklono izgradnji karijere nauštrb privatnogživota, pokazuje studija objavljena u ponedjeljak.
OSLO, 14. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Norveški studenti manje su ambiciozni od svojih kolega u ostalim skandinavskim zemljama, a stanovništvo je općenito nesklono izgradnji karijere nauštrb privatnog života, pokazuje studija objavljena u ponedjeljak.

Samo 29 posto norveških studenata u istraživanju je iskazalo želju da bude na rukovodećim mjestima za 10 do 15 godina, dok istu želju ima 39 posto studenata u Danskoj i 40 posto u Švedskoj.

U drugom istraživanju, samo 13 posto Norvežana kazalo je da ima želju prepustiti dio slobodnog vremena građenju karijere. Još niže brojke - 6 posto i 9 posto - istraživački je tim dobio kao odgovor na pitanje bi li se odrekli vremena provedenog s obitelji i s prijateljima kako bi se više posvetili poslu.

Norveška ima jedan od najvelikodušnijih socijalnih sustava u svijetu, zahvaljujući svojem naftnom bogatstvu. Ta je zemlja treći najveći svjetski izvoznik nafte, nakon Saudijske Arabije i Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙