FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić o razrješenju intendanta HNK Zagreb M.Tarbuka

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Komentirajući današnje razrješenjeintendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, MladenaTarbuka, ministar kulture Božo Biškupić izjavio je večeras Hini da jeMinistarstvo kulture, na temelju nalaza revizije iz travnja 2004.godine, utvrdilo sanacijski plan za HNK na prijedlog intendanta, a daje HNK u završnom računu za 2004. iskazalo gubitak.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Komentirajući današnje razrješenje intendanta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, Mladena Tarbuka, ministar kulture Božo Biškupić izjavio je večeras Hini da je Ministarstvo kulture, na temelju nalaza revizije iz travnja 2004. godine, utvrdilo sanacijski plan za HNK na prijedlog intendanta, a da je HNK u završnom računu za 2004. iskazalo gubitak.

"Ministarstvo kulture i Gradski ured za kulturu financirali su HNK sukladno prezentiranim obvezama i sanacijskom planu, no unatoč toga u završnom računu za 2004. godinu HNK u Zagrebu je u prošloj godini iskazao gubitak od 7,149.105 kuna", kazao ministar Biškupić.

Od toga gubitak - ostvaren na rashodima za zaposlene - iznosio je 1,576.082 kune a za troškove programa 5,708.190 kuna.

Uz ranije kumulirani gubitak od 4.490.514 kuna, ukupni gubitak HNK-a iznosi 11.639.619 kuna, navodi ministar.

Taj gubitak, dodao je, neprihvatljiv je za osnivače, Ministarstvo kulture i grad Zagreb.

"Takvo izvješće ne možemo prihvatiti i predložio sam Vladi RH da Mladena Tarbuka razriješi dužnosti intendanta HNK Zagreb", rekao je Biškupić.

Naglasio je kako je Vladi predložio da, sukladno Zakonu o ustanovama, imenuje sadašnju poslovnu ravnateljicu HNK, Jasnu Jakovljević, vršiteljicom dužnosti intendanta toga kazališta.

U najkraće mogućem razdoblju raspisat će se natječaj za novog intendanta, kazao je ministar kulture. Dodao je kako će na temelju programa kojeg ponude oni koji se prijave, Vladi predložiti novog intendanta.

"Nadležna kulturna vijeća Ministarstva kulture - Vijeće za dramske umjetnosti i Vijeće za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti - bili su upoznati sa zaključnim računom u HNK i ogradili su se od toga računa", naglasio je ministar Biškupić.

Mladen Tarbuk imenovan je intendantom HNK-a 1. ožujka 2002. na četverogodišnji mandat

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙