FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suradnja osječkog glumišta i njemačkog kazališta iz Temišvara

OSIJEK,4. ožujka 2005.(Hina) - Mogućnosti suradnje osječkih kazališnihkuća i Njemačkoga nacionalnog kazališta u rumunjskom gradu Temišvarudobre su, ali se o pojedinostima treba dogovoriti na međudržavnojrazini, kako bi se za to dobila i novčana potpora, zaključeno je nadanašnjem sastanku predstavnika Gradskog poglavarstva i Njemačkogkazališta.
OSIJEK,4. ožujka 2005.(Hina) - Mogućnosti suradnje osječkih kazališnih kuća i Njemačkoga nacionalnog kazališta u rumunjskom gradu Temišvaru dobre su, ali se o pojedinostima treba dogovoriti na međudržavnoj razini, kako bi se za to dobila i novčana potpora, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Gradskog poglavarstva i Njemačkog kazališta.

Intendantica Kazališta Ida Gaza kazala je kako ta ustanova od 1953. djeluje kao samostalno njemačko kazalište, da je i nositelj kulturnih programa za većinski narod u Rumunjskoj te kako žele surađivati s istovrsnim kazališnim kućama u državama u kojima živi njemačka nacionalna manjina.

Kako je istaknuto, gosti iz Rumunjske posjetili su osječki HNK i Dječje kazalište, a postoji mogućnost da gostuju na "Osječkom ljetu kulture" ili Njemačkom kazališnom festivalu, koji u Osijeku tradicionalno organizira njemačka manjinska zajednica.

Član Gradskog poglavarstva za kulturu Ante Katalinić kazao je kako je Osijek višekulturalan grad, s brojnim manjinama, te kako gradska uprava nastoji stvoriti ozračje suradnje s manjinskim zajednicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙