FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski "Dani kršćanske kulture"

ZAGREB/SPLIT, 8. ožujka 2005. (Hina) - Na međunarodnoj priredbi "Danikršćanske kulture", koja će se od 12. do 22. ožujka održati u Splitu,bit će postavljene izložbe slika, izvedeni koncerti sakralne glazbe, ana javnim tribinama govorit ćemo o odnosu kršćanstva i suvremenekulture, najavio je direktor splitske nakladničke kuće "Verbum" MiroRadalj na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu
ZAGREB/SPLIT, 8. ožujka 2005. (Hina) - Na međunarodnoj priredbi "Dani kršćanske kulture", koja će se od 12. do 22. ožujka održati u Splitu, bit će postavljene izložbe slika, izvedeni koncerti sakralne glazbe, a na javnim tribinama govorit ćemo o odnosu kršćanstva i suvremene kulture, najavio je direktor splitske nakladničke kuće "Verbum" Miro Radalj na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu

Radalj je rekao kako će na "Danima" svoje slike izložiti Josip Botteri Dini, a bit će predstavljena i nova Papina knjiga "Sjećanje i identitet" te knjige kanadskog književnika Michaela D. O'Briena.

Na "Danima kršćanske kulture" gostovat će apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Francisco Javier Lozano, biskup Franjo Komarica, kardinal Vinko Puljić, msgr. Ivan Devčić i msgr. Marin Barišić, napomenuo je Radalj. Dodao kako će u sklopu "Dana" Zagrebačko kazalište mladih izvesti predstavu Renea Medvešeka "Brat magarac".

"Dani kršćanske kulture" međunarodna je priredba koja se prvi put održava u Hrvatskoj, napomenuo je glavni urednik "Verbumovih" izdanja Petar Balta, istaknuvši kako je ona donekle nadahnuta primjerima i iskustvima drugih europskih gradova koji uspješno organiziraju slične priredbe.

On je dodao kako takva manifestacija u Hrvatskoj teži ostvarivanju svoga posebnog identiteta koji će bit prepoznatljiv za hrvatsko područje.

Na "Danima kršćanske kulture" bit će dodijeljena pojedincima i ustanovama godišnja nagrada "Buvina" za prinos u kršćanskoj kulturi, priopćili su organizatori iz "Verbuma".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙