FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen roman Enerike Bijač "Samo ljubav ostaje"

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na tribini Društva hrvatskihknjiževnika danas je predstavljeno prvo prozno djelo - roman EnerikeBijač "Samo ljubav ostaje", u nakladi zagrebačkoga Stajger grafa.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Na tribini Društva hrvatskih književnika danas je predstavljeno prvo prozno djelo - roman Enerike Bijač "Samo ljubav ostaje", u nakladi zagrebačkoga Stajger grafa.

Književnica Julijana Matanović ocijenila je da je riječ o autobiografskom romanu u kojemu je autorica ponudila istinu o političkom slučaju u "Podravci", koja je i dio njezine vlastite biografije.

Pisanjem romana Bijač je željela da se sazna prava istina o njezinu životu i životu njezinih bližnjih i ta istina, dodaje Matanović, više nije samo autoričina, nego je dana svima onima koji su u opisanu političkom slučaju u "Podravci" nešto znali, ali nisu imali sve potrebne obavijesti.

Roman uključuje i sentimentalne komponente, ali se to ne mora nužno smatrati ženskim pismom, kako se to uobičajilo pripisivati ženama književnicama, ističe Matanović.

Enerika Bijač je, uz ostalo, istaknula da se na pisanje romana pripremala dugo godina, da je njegovim objavljivanjem nešto učinila za svoje potomke te da je pisanjem bolje upoznala samu sebe.

Smatra da je za svakog čovjeka najbitnije da može drugom ponuditi ljubav koja ostaje, što je odredilo i naslov njezina romana.

Enerika Bijač (Opuzen, 1940.) do sada je objavila pet zbirka pjesama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙